БЛИЦ откри една от жертвите на психиатърката д-р Инна Бончева.

...
БЛИЦ откри една от жертвите на психиатърката д-р Инна Бончева.
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ: Проговори една от жертвите на психиатърката, източила половин милион от Здравната каса

БЛИЦ откри една от жертвите на психиатърката доктор Инна Бончева. Жената, която пожела да остане анонимна, е от карловското село Столетово, не желае да разкрива изцяло самоличността си, тъй като не харесва публичността. Случаят е остарял, само че дамата го помни доста ясно.

Сега тя е на 62 години. Преди 5 години тя отишла при джипито си-д-р Дамянов, в прилежащо на нейното село Кърнаре. Там по едно и също време с джипито била и доктор Инна Бончева, която провеждала съвещания с локални пациенти. Психиатърката чула диалога сред персоналния доктор и пацинтката.

Жената се върнала от лекуване в Александровска болница в София. Имало подозрения за деменция, само че и до през днешния ден дамата е с неуточнено мозъчно заболяване.

Тя няма никакво психологично разстройство. Разказвала на джипито си, че не е имала опция още веднъж да отиде на обзор в Алекандровска, където лежала и се чудела какво да прави.

В този миг се намесила психиатърката, говорила с нея, споделила й, че й предписва мощни медикаменти, които би трябвало да пие по скица и по-късно да отиде при нея на обзор в кабинета й в Пловдив.

Тя обаче не купила медикаментите, съветвала се с невроложката си. Невроложката се втрещила, споделила, че въпросните лекарства, предписани от психиатърката, нямат безусловно нищо общо с нейното заболяване и подчертала, че е добре, че не ги у купила и пила, тъй като е щяла да направи огромна пакост.

Явно по този метод доктор Бончева е зарибявала част от жертвите си, разясниха пред БЛИЦ проверяващи. В селото, от където е дамата, са занесени призовки за разпит на още няколко дами. Част от тях са без проблеми, друга част са с доста леки душевен болести.

БЛИЦ напомня, че психиатърката е предписвала на тотално непознати за нея хора, някои от които изцяло здрави, ампули за тежки психологични заболявания-биполярно разстройство. Ампулите са на стойност от 70 до 90 лв. . Хората нищо не са подозирали до оня ден, когато пловдивската полиция е прокуратура удариха кабинета на психиатърката и я арестуваха.

Така наречените мулета са взимали ампулите от разнообразни аптеки, против сумата от 30 лв., които за премия им давала доктор Бончева. Преди това обаче тя е пращала в Районната здравно осигурителна каса в Пловдив фалшифи протоколи, които са били одобрявани и от РЗОК, и от НЗОК.

При претърсванията у доктор Бончева бяха открити редица уличаващи документи, измежду които и подправен щемпел на РЗОК. Разследващите разясниха на конференция, че взетите ампули докторката е продавала на черно и по този метод е източила над половин милион лв. от Здравната каса.

Пред съда предишният ден доктор Бончева сподели, че не схваща в какво е упрекната и че всичко, което се случва към нея, е неуместно.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР