Блиц-контрол с актуални въпроси към министъра на здравеопазването ще се

...
Блиц-контрол с актуални въпроси към министъра на здравеопазването ще се
Коментари Харесай

Здравната комисия препитва министъра идната седмица

Блиц-контрол с настоящи въпроси към министъра на опазването на здравето ще се организира идната седмица в Комисията по опазване на здравето в Народното събрание. Това взеха решение депутатите от комисията на първото си съвещание.

Заседанието се организира през днешния ден и лиши по-малко от 10 минути, като в дневния ред на народните представители имаше единствено две точки: приемане на устав за работата на комисията и „ Разни “. Една от измененията по отношение на правилника, по който депутатите работеха в предходното Народно заседание, бе във връзка с председателстването на комисията и е обвързвана с организацията на работа на Народното събрание като цяло: на този стадий комисиите нямат ръководители, а кой ще управлява съответното съвещание дефинира ръководителят на Народното събрание Росен Желязков от ГЕРБ-СДС.

Депутатите одобриха единомислещо и друга организационна смяна, която бе препоръчана от проф. Костадин Ангелов. След приемането ѝ, съвещанията на здравната комисия към този момент ще се организират от 14:30 ч, а не от 16:30 ч, както беше в предходните няколко Народното събрание. Денят на съвещанията пък остава същият - четвъртък.

В точка „ Разни “ пък днешният ръководител на комисията доцент Васил Пандов предложи да бъде формиран план на дневен ред за идващото съвещание, като първата точка от него е точно задаване на настоящи въпроси към здравния министър. Комисията също по този начин се чака да прегледа промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух.

След приемането на дневния ред за идната седмица, доцент Пандов благодари на депутатите за присъединяване, пожела да бъдат все по този начин „ експедитивни и консенсусни “ и в бъдеще и закри съвещанието заради привършване на дневния ред.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР