Блинкън одобри продажбата на 155-милиметрови снаряди на Израел, заобикаляйки Конгреса.

...
Блинкън одобри продажбата на 155-милиметрови снаряди на Израел, заобикаляйки Конгреса.
Коментари Харесай

Блинкън одобри продажбата на 155-милиметрови снаряди на Израел, заобикаляйки Конгреса


Блинкън утвърди продажбата на 155-милиметрови снаряди на Израел, заобикаляйки Конгреса. Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън одобри евентуалната продажба
на Израел на 155-милиметрови
артилерийски снаряди М107 и обвързвано с тях съоръжение за 147,5 милиона $, като избягна разглеждането й от Конгреса, заяви американското министерство на защитата, представено от Ройтерс.
Според Пентагона Блинкън е решил,
че е налице извънредна ситуация, която постанова незабавната продажба на това въоръжение на Израел, като по този метод е заобиколил условията продажбата да бъде прегледана от Конгреса.

Тази стъпка се подхваща в миг, когато Израел ускорява офанзивата си в ивицата Газа. Съединени американски щати настояха пред Тел Авив
да сведе до най-малко жертвите
измежду цивилното население в Газа и го приканиха да ограничи мащаба на военните дейности през идните седмици, отбелязва Ройтерс.

Пентагонът сподели, че Израел е изискал в предходна поръчка за 155-милиметрови снаряди да бъдат включени взриватели,
капсул-детонатори и заряди.
Това е вторият случай този месец, когато държавното управление на президента Джо Байдън заобикаля разглеждането от Конгреса на продажба на оръжие на Израел. На 9 декември то употребява изключителни пълномощия, с цел да позволи продажбата на към 14 000 танкови снаряда на Израел.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР