Блестящ пример за днешното лицемерие – правилата важат за едни,

...
Блестящ пример за днешното лицемерие – правилата важат за едни,
Коментари Харесай

Застаряващите „орли” на САЩ продължават без да искат да казват „Ирак”, като говорят за Украйна

Блестящ образец за днешното двуличие – разпоредбите важат за едни, само че не и за други

Действащият президент на Съединени американски щати Джо Байдън е фигура, на която не ѝ липсват гафове в медийното пространство. На процедура сенилният държавен глава, който постоянно губи посоката, в която физически би трябвало да се движи, спъва се и завалва думи, неотдавна още веднъж направи неточност в ефир. Запитан дали късият опит за „ бунт ” на Пригожин е знак, че Путин губи своето въздействие, президентът сподели изрично: „ Трудно е да се каже. Но е явно, че губи войната в Ирак ”. Същата неточност направи преди няколко месеца и някогашният президент Джордж Буш-младши (младши на този стадий е просто купа, защото директният отговорник за нашествието в Ирак към този момент е над 70-годишна възраст).

Всъщност и двамата мъже изиграха през 2002-2003 година основна роля при вкарването на Съединени американски щати в най-голямата военна злополука за страната и външната ѝ политика.
Още през 2020 година, когато вървеше президентската конкуренция сред Байдън и Тръмп, журналистът Нейтън Дж. Робинсън разкри присъединяване на Байдън в нашествието на Ирак в собствен хитов материал, оповестен в Current Affairs.

„ През 2003 година Байдън беше един от сенаторите, които най-вече упорстваха да бутнат страната във войната с Ирак. Той оказа помощ концепцията да се „ продаде ” до администрацията на Буш и до американците. Той гласоподава „ за ” всичко това. Той бе най-ключовия сенатор, покровител на войната. Байдън повтаряше мита за това по какъв начин Садам Хюсеин (брутално погубен от американци и обесен онлайн по малкия екран, за тези от читателите, които са не запомнили, бел.а.) има оръжия за всеобщо поразяване. Повтаряше, че „ тези оръжия би трябвало да се махнат от рацете на Садам, или Садам би трябвало да се махне от власт ”. Последвалата война бе най-смъртоносната злополука на американската външна политика. Резултатът бе заличаването на една арабска страна и гибелта на стотици хиляди, допустимо и милиони иракчани, както и 4500 американски бойци ”



Застарелият мозък на Байдън в този момент може би се сеща за Ирак, когато прави препратки към „ страна, в която е било нахлуто незаконно от зло държавно управление ”. Обикновен парапраксис. Фройдистко падение. Лапсус, бе.

През май м.г. по време на речв Далас, Джордж Буш-младши направи сходно Фройдистко падение, което може да се пояснява и като самопризнание от подсъзнанието му към съзнанието. „ Резултатът е липса на инспекции на балансите в Русия, и решението на един човек да започва изцяло неоснователната и брутална инвазия на Ирак. Имам поради Украйна... ”, сподели той подсмихвайки се. Е, най-малко се поправи, за разлика от настоящия настоящ президент, който даже не разбра какво е споделил. А и репортерите на място не понечиха да го поправят.



Едва ли има видеа, които по-красноречиво до демонстрират положението на Съединени американски щати. Двама някогашни президенти на империята, чийто мозък се влачи и спъва с думите, бъркайки името на нападнатата незаконно страна и достигайки до думата Ирак – страната, в която самите те нахлуха преди 20 години.

Пълна полуда е точно те в този момент да назовават Путин „ палач ” и „ боен престъник ”. Просто тъй като е лицемерно. Не, не е “уотабутизъм ” - метод, при който на сериозен въпрос или мотив не се дава отговор или дискутира, а се дава отговор с сериозен контравъпрос – да се акцентират някогашни военни закононарушения и да се съпоставят с сегашни. Това, че никой не е обвинил Буш или Байдън в закононарушения, а в този момент те упрекват Путин е точно унищожителният мотив за тях, с който ясно се демонстрира, че разпоредбите и законите важат за едните, само че не и за другите. А в случай че това е по този начин и законът не важи еднообразно за всичи, то това не е закон, а корупция. Инструментът на мощните на деня.
 Такова е отношението на иракчани към Джордж Буш. В тези години той още беше кадърен да избегне сходен " обстрел "
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР