„Блазе на тия, които могат да покажат раните си за

...
„Блазе на тия, които могат да покажат раните си за
Коментари Харесай

Вицепрезидентът в Трявна: Историята не е само минало, тя е настояще и бъдеще и няма да прости на своите ругатели

„ Блазе на тия, които могат да покажат раните си за отечеството. “ Това е едно от настоящите и през днешния ден послания на Петко Славейков. Днес още веднъж има рани и борби за отстояване на самостоятелност, суверенитет, българска еднаквост. Битки, в които не можем с лека ръка да зачертаваме историята поради политическа обстановка. Историята не е единствено минало, тя е настояще и бъдеще и няма да елементарни на своите ругатели. “ Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на откриването на обичайните Национални Славейкови празници, които се организират под патронажа на президента Румен Радев.

„ Раните не са единствено от хладни оръжия. Рани се нанасят и с думи. Казана дума, хвърлен камък, е споделил народът. В името на светините Петко и Пенчо Славейкови си даваме обет, че ще внимаваме по какъв начин използваме българското слово “, уточни Йотова.

„ Баща и наследник Славейкови ще светят постоянно като свещени кандила в пантеона на българската литература и на българщината. Те сътвориха освен литература, която знае и най-малкият, и най-големият. С живота и творчеството си на границата на две столетия те сътвориха устоите на българската ценностна система “, акцентира вицепрезидентът.

„ Всяко камъче в Трявна споделя история. Продължавайте да съхранявате богатото културно-историческо завещание “, обърна се Илияна Йотова към жителите на общината.

Вицепрезидентът благодари за всички старания, които кметът Силвия Кръстева и екипът й поставят за развиването на Трявна. По-рано Йотова и Кръстева организираха къса среща. Обсъдена беше идната актуализация на бюджета, която ще помогне на общините да закърпят бюджетите си. Кметът изрази паниката си от забавянето на работата по оперативните стратегии за интервала 2021-2027 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР