Благой Иванов - Багата победи по точки Тай Туиваса за

...
Благой Иванов - Багата победи по точки Тай Туиваса за
Коментари Харесай

Благой Иванов ступа Туиваса за втората си победата в UFC

Благой Иванов - Багата победи по точки Тай Туиваса за втората си победа в UFC!

ОЧАКВАЙТ ПОДРОБНОСТИ!

Туиваса опитваше да сменя гарда при започване на борбата и да опонира на Багата в това отношение, като двамата бяха внимателни в първата минута. Ляво кроше в главата на австралиеца го спря да стъпва напред през цялото време и двамата се придвижиха още веднъж в средата, като Туиваса отговори на предизвикването с ляво-дясно кроше. Двамата минаха в клинч и Багата бе притиснат до клетката, като главно гледаше да обезврежда противника в тези моменти с ъндърхук. 2:30 минути преди края на рунда Благой вкара необикновено бързо ляво кроше в главата на съперника си, който стъпваше напред, като записва първия нокдаун.

След това българинът се впусна в граунд-енд-паунд, само че Туиваса се изправи, а Багата не можа да реализира гилотина от два опита. Бам Бам още веднъж се впусна в клинч и опитваше да вкарва десни лакти, само че Багата бе непреклонен и след това придвижи борбата средата на клетката.

Нещо повече - Иванов намираше с крошета главата на съперника си посредством чудесна контраатакуваща игра и го разклати в края на рунда, като единствено сирената избави австралиеца от съществени неприятности.Туиваса стартира с два вътрешни десни лоукикове и влезе в нов клинч, забивайки дясно кроше, след което Иванов получи още един десен в главата си и бе леко разтърсен, като двамата влязоха в клинч. Носът на българина бе разкървавен, само че той не загуби централизация и вкара в приложимост десния си прав няколко пъти.

Битката се придвижи в далечна отдалеченост и Иванов го водеше съвършено с леви и десни прави, до момента в който Туиваса бе очевидно в неособено добра кондиция. Двамата се дебнеха, а австралиецът залагаше най-много на десни лоукикове, като с ръцете си не можеше да тормози Иванов. Никой не пласираше комбинации, само че левите и десните прави удари на Багата бяха много по-успешни.

Багата, за жалост, не можа да се поздрави с победа във втория рунд, тъй като съумя да реализира гилотина и противникът се съобщи, само че единствено 1-2 секунди след сирената! Според разпоредбите срещата трябваше да продължи, макар сполучливата хватка на Иванов...Благой влезе първи в размените в третия рунд и успяваше да избегне ръцете на противника, нищо че Туиваса го срещаше с десни лоукикове.

Българинът притисна до оградата съперника си и пласира коляно, само че Тай го превъртя. Австралиецът вкара и двата си ъндърхука, само че пък Багата опитва още веднъж гилотина, единствено че не я приключи. Той още веднъж притисна съперника до оградата и му вкарваше леви ръце, като Туиваса отвърна с положителни комбинации. Поредният опит за гилотина бе изработен 2 минути преди края, смесен с две прелестни колена, само че австралиецът отново се измъкна. Нови два десни лоукика на Туиваса накараха Иванов да закуцука, само че пък той заби страхотни две десни крошета.

Всеки път, когато австралиецът стъпваше напред, Благой го засрещаше с крошета и леви прави. В последна сметка двамата устояха до последната сирена и се поздравиха другарски, тъй като дадоха всичко от себе си и предложиха на феновете превъзходен и разнороден двубой.

Решението на съдиите можеше да бъде единствено едно - победа с 29-28, 30-27, 30-27 за Благой Иванов!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР