Благой Иванов – Багата, който е единственият настоящ български ММА

...
Благой Иванов – Багата, който е единственият настоящ български ММА
Коментари Харесай

Благой Иванов-Багата поднови тренировки

Благой Иванов – Багата, който е единственият сегашен български ММА войник в UFC, очевидно към този момент се приготвя на цялостни обороти за новия сезон, оповестява boec.bg.

Той показа фотография от залата в инстаграм. На нея се вижда, че българският войник е влезнал във добра физическа форма, а край него е различен български войник – Атанас Джамбазов, както и Рой Нелсън, някогашен войник на UFC и Белатор в тежка категория.

Благой Иванов имаше тежка 2021 година. Той не изигра нито един дуел, а повода бяха множеството травми. Той трябваше да влезе в осмоъгълника на събитието UFC 260, което се организира на 27 март като негов конкурент беше Марчин Тибура. Срещата пропадна заради травма на родния войник в лявото коляно, която не му разреши да тренира обикновено.

През октомври Багата получи удар в лявата ръка по време на подготовка, а след прегледите на медицинските лица е станало ясно, че има скъсано сухожилие. Заради това той се подложи на интервенция в Лас Вегас, където живее и тренира. Явно възобновяване върви с бърз ритъм.

В ранглистата в тежка категория, българският войник се намира на 13-о място. Общият баланс на Благой Иванов е 18 триумфа и 4 провали в ММА. Цели 12 срещи той е завършил преди финалния гонг (6 с нокаут и 6 след събмишън).

Откакто е част от UFC, Багата записва 2 победи и 3 загуби. Последният му конфликт беше на 30 май 2020 година когато загуби с раздвоено решение от Тай Туйваса
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР