Благой Георгиев е роден на 21 декември 1981 г. в

...
Благой Георгиев е роден на 21 декември 1981 г. в
Коментари Харесай

Благой Георгиев ексклузивно след Сървайвър“: Сам съм и хич не ми е до жени!

Благой Георгиев е роден на 21 декември 1981 година в София. Започва футболната си кариера в тима на „ Славия ”, където играе до 2004 година С този тим е изиграл 168 мача в „ А ” група и е вкарал 44 гола. Играе също в младежкия народен тим по футбол, където има 16 участия и 11 голови попадения. В националния тим е изиграл 12 мача. Дългогодишен капитан на „ Славия ”, който през 2005 година минава чартърен в испанския „ Алавес ”, а по-късно – в сръбския гранд „ Цървена Звезда ”, където за 32 мача вкарва 2 гола. От лятото на 2007 година е състезател на МСВ Дуисбург, тим от Германската Първа Бундеслига. На 5 януари 2009 година става състезател на съветския „ Терек ” – Грозни, където е капитан. На 19 декември 2012 година подписва 3-годишен договор с „ Оренбург ”, където и завърши кариерата си на футболист през 2017 година

Преди 3 месеца Благой Георгиев влезе в шоуто „ Сървайвър ”, където съумя да победи всички и да завоюва огромната премия от 150 000 лв.. Благой има 4 деца от 3 дами, както и два брака, като сега е в бракоразвод с последната си брачна половинка Полина.

Футболистът се съгласи да приказва пред „ Уикенд ” за „ Сървайвър ”, другарството, тестванията в живота, любовта, дамите, децата, футбола и бъдещите си проекти.

- Благо, честита победа! Как се чувстваш след триумфа си в „ Сървайвър ”?

- Много се веселя, че завоювах. Все отново всички влязохме в „ Сървайвър “ за победа. Колкото и да беше тежко, колкото и да желаех да си потегли още първата седмица, когато беше най-тежко, активизирах се и дадох най-хубавото от себе си. Накрая и завоювах. Това е най-важното.

- Очакваше ли да спечелиш?

- Винаги когато потеглям за някакво съревнование или мач, постоянно желая да печеля, без значение против кого играя. Отиваш за за победа. Не укривам, че планирах успеха си и се готвих за нея. Това е най-нормалното нещо, коства ми се.

- Спомена, че си желал да се откажеш, само че за какво?

- Не единствено аз, безусловно всички желаеха да прекратят присъединяване си. Наистина беше доста тежко съревнование. Явно никой не е знаел къде отива и не е очаквал да е толкоз тежко – апетит, бедност, редовно недоспиване, непрекъснато си с рани. Аз първия месец не съумях да мигна. Събираха ми се по 3-4 часа сън на денонощие. Само душeвността и волята ми помогнаха, с цел да оцелея. Истината е, че никой не очакваше да е толкоз ужасно – въпреки всичко това е телевизионно шоу, мислиш си, че е пресилено, че въпреки всичко като спрат камерите, става по-приятно и търпимо и се възстановяваш. Е, оказа се, че въобще не е по този начин! Аз преди този момент не бях гледал „ Сървайвър “, само че на място започнах да мисля по какъв начин да се приспособявам. Хора от екипа по-късно ми признаха, че този сезон е бил най-трудният от всички, с най-високи условия. Така че поучавам бъдещите участници в „ Сървайвър ” доста добре да се приготвят и да си преценяват имат ли сили да устоят тази борба. Не е по никакъв начин леко!

- Кое ти беше най-трудно?

- Ох, кое ли не! И въпреки всичко – гладът и неналичието на моите деца – че не знам къде са, по какъв начин са, добре ли са. Това, че не знам какво се случва с децата ми, беше най-тежко. На два-три пъти бях съвсем на ръба, само че се стегнах, активизирах се и съумях да съм на равнище в надпреварите.

- Децата ти гледали ли са те?

- Да, двете огромните (б.а. – Йоана и Давид, които са от Христина). Те непрекъснато са гледали, подкрепяли са ме, надявали са се, че ще печеля, вярвали са в мен. Аз до финала не им споделих кой печели – подобен е договорът ми, нямам право да споделя на никого какво става на финала, и по-късно бяха доста щастливи и горди с татко си. Те са доста скромни и положителни деца. Благодаря на Бог и на Христина, че ги е възпитала добре. Тя прекарва повече време с тях и възпитанието си дължат на нея. Браво на Христина, че е съумяла. Знам, че не й е леко. Каквито и да са връзките й с мен, чест й прави, че е съвършена майка.



Благо с две от четирите си деца – Йоана и Давид, които са от връзката му с Христина

- Чух, че не си се харесал с брада...

- Аз постоянно съм имал брада, само че не чак такава. Като се видях, напряко ми стана неприятно. Викам – „ Дядо Коледа е пристигнал “. Ужас, смут! (Смее се – б.а.) Все отново сме в „ Сървайвър “, обикновено е.

- Хората в обществените мрежи се питаха по какъв начин си поддържате хигиената в шоуто?

- Ами по какъв начин – мъчно... Не си миехме зъбите. В косата не можех да си прокарам пръстите. Зъбите ги миехме с пепелта от огъня. Беше прелестно, разкош напряко... (смее се – б.а.).

- Видимо отслабна по време на шоуто. Колко кг смъкна?

- 14 кг смъкнах за престоя си в „ Сървайвър “, което е ужасно доста. Но в този момент се възвръщам, към този момент съумях да си върна 6-7 кг. Като се прибрах, мислех единствено за ястие, обикновено. Смятам, че до месец ще съм си отново в предходната форма.

- Ти и преди шоуто смъкна много...

- Да, поради поста. Аз смъквам кила, когато заговявам. Но едно е постът – тогава знаеш, че можеш да ядеш избрани храни; друго е „ Сървайвър “, където просто няма какво да ядеш.

- Има ли храна, която намрази след шоуто?

- Кокос не желая да виждам и на фотография. Оризът също го намразих. Майка ми знае, че обичам пълнени чушки, и ме посрещна с чушки с ориз, само че направих ужасяваща физиономия и даже и не ги погледнах. Не! Поне година няма да вкуся ориз!

- А родителите ти какво споделиха за представянето ти?

- Гледали са ме в шоуто. Мисля, че се гордеят с мен. Нормално е да са се тормозили, като всички родители. Децата си остават деца, без значение на каква възраст са, а аз съм им дете.

- Какво ще направиш с премията?

- Изобщо не съм мислил. Тя не ми беше толкоз значима, по-скоро ми беше значимо преживяването и шоуто. Не влязох поради парите, както се писа и във вашия вестник. Исках да печеля не поради премията, а поради страстта и да остана финален.

- А в „ Ергенът ” би ли взел участие?

- Защо не? Бих взел участие, да. Струва ми се забавно предизвикателство.

- Значи да те чакаме в „ Ергенът 3 “?

- Ха-ха, да, за какво пък не? Да забележим обаче дали ще има кандидатки – може пък да се уплашат от мен девойките (смее се – б.а.).

- Бившата ти брачна половинка подаде документи за бракоразвод, до момента в който си в шоуто. Изненада ли те тази вест?

- Да, изобщо не чаках. Аз бях в шоуто, без връзка с външния свят, няма по какъв начин да знам какво й се е въртяло в главата. Аз се чудех по какъв начин да оцелея и какво да хапвам, само че тя очевидно е имала други проекти. Приемам нещата умерено. Уважавам решението й. Не тая неприятни усеща. Пожелавам й всичко най-хубаво и да срещне това, което търси. Все още сме в развой на бракоразвод, не сме публично разведени.

- Тя написа в инстаграм, че си известен, че е подала молба за бракоразвод.

- Няма по какъв начин да ме уведомят. Ние сме на необитаем остров. Разбрах го след финала на шоуто.

- А за какво е решила да се разведете?

- Не знам. Не е поради Татяна. Тя не е прала единствено моите гащи, а на още 10 индивида. Не е обвързвано с жена. Несходство в характерите – дано по този начин да го кажем.

- 6 юни ли е датата за бракоразводното ви дело?

- Добре, че ми сподели. Не знаех, че е тогава (смее се – б.а.)! Не, не се развеждаме на 6 юни, още нямаме планувана дата. Толкова ли е значимо за човечеството по кое време тъкмо се развеждам и за какво?

- Истина ли е, че си имал връзка с Татяна?

- Не, това са цялостни нелепости. Познавам я от преди 5-6 години, само че в никакъв случай не сме били интимни.

- А с дъщерята на Ванко 1 – Ивана, имаш ли връзка?

- Не, с Ванко сме другари и се чуваме през ден. Нямам нищо общо с щерка му. Няма да ми избива зъбите. В последните две седмици разбирам, че заран лягам с една жена, а вечер се разсънвам с друга, непрекъснато чета, че съм с някоя нова. Нямам такива суперсили! (Смее се – б.а.)

- А имаш ли връзка с Мария Обрейкова?

- Не, нямам връзка с никого. Сам съм и сърцето ми е свободно. Нямам нищо с никоя от дамите в „ Сървайвър “. Ние бяхме като едно семейство, деляхме си и последната лъжичка ориз. Между нас се породи мощна връзка и другарство, по тази причина с някои от участниците продължаваме да се чуваме непрестанно. Но не, нямам интимни връзки с нито една от дамите в шоуто. Искрен съм, нямам причина да неистина.

- Много мъже ти завиждат, че постоянно си с красиви дами. Каква е тайната? Как ги омайваш?

- Аз никого не замайвам, може би те ме омайват мен (смее се – б.а.). Всъщност аз съм свенлив мъж и в никакъв случай няма да потегли към някоя жена ей по този начин.

- Значи дамите те смъкват?

- Ами очевидно е по този начин...

- Какъв е видът ти за жена? Някои се майтапят, че редуваш русокоска и брюнетка.

- Нямам вид жена, а и сега не ми е до дами и връзки. Занимавам се с много неща, желая да обърна внимание и на децата си. Нямам време за дами. В момента провеждам един благотворителен мач-концерт, който ще се организира на 10 юни от 15 часа в „ Арена София “ (бивша „ Арена Армеец “) и е за събиране на пари за деца без наставнически грижи и стимулиране на здравословен метод на живот. Надявам се да дойдат доста хора и да ни поддържат. Имам 4 деца и те са ми най-скъпото. Приключих с футбола като специалност, само че желая да оказвам помощ на българските деца. Приемам го като задача и поканвам всички мои почитатели и изобщо футболните ентусиасти да дойдат на 10 юни в „ Арена София “, където ще вземат присъединяване доста български спортисти, артисти, артисти, златните девойки, инфлуенсъри и митове от близкото минало.

- Мислил ли си да напишеш книга за живота си?

- Да, мислил съм го и тя ще е най-продаваната книга в България, уверен съм. Но към момента е рано.

- Съжаляваш ли за нещо?

- Със сигурност всеки съжалява за нещо в живота си. И аз скърбя за доста неща, само че в последна сметка тези тествания са ме създали по-силен.

- Колко татуировки имаш?

- Ооо, от дълго време съм им изгубил броя. Нямам време да седна и да ги преброя. По едно време ги знаех, само че след осмата стопирах да ги броя. Със сигурност са повече от 12.

- Къде живееш в този момент?

- Вкъщи. Не пребивавам с Георги Валентинов, нито с Мария Обрейкова, нито Татяна ме е приютила. Имам си дом. От много време се пробват да ме банкрутират и се пускат лъжливи клюки, че Златка ме е издържала и е плащала таксите на децата ми. Това не е истина, аз мога самичък да си устоявам децата. Години наред чета такива нелепости за мен и може би е време да наемам юрист и да заведа каузи за искрено подправени изявления, уронващи престижа ми.

- Искаш ли още деца?

- В момента не съм на такава вълна.

- Не се ли отхвърли прекомерно рано от футбола?

- Да, по този начин е, отхвърлих се прекомерно рано и това ми е огромна болежка. Можех да играя най-малко още 4-5 години. Бях в супер форма – нито пия, нито пуша и умерено можех да играя още, само че всичко към този момент е минало. Няма смисъл да се дразня и да се малтретирам за пропуснатите благоприятни условия. Така се е случило, толкоз ми е бил акълът. Гледам напред.

- Защо съгласно теб България продължава да пропуща огромните шампионати? Последното е на Европейското през 2004 година, преди съвсем 20 години...

- Има си хора, които ръководят футбола, има треньори. Аз не мога да кажа. Доста неща са сбъркани по веригата. Като започнеш от треньорите, минеш през родителите и самите деца, които след един гол си мислят, че са Меси или Роналдо. Всичко е навързано и не може да се подлагат на критика единствено един или двама. Преди множеството деца упражняваха, а в този момент ги интересуват единствено обществените мрежи и компютрите. Заболи са нос в телефоните си, прекарват по 10 часа в обществените мрежи, вместо да спортуват и да поддържат връзка онлайн с приятелите си. Не желаят да поставят старания, а няма по какъв начин да стане без старания.

- Що за човек е президентът на „ Славия ” Венцеслав Стефанов?

- Човек, към който постоянно ще изпитвам признателност. Той ми е подал ръка и ми е оказал помощ. Той ме изведе от България. Само хубаво мога да кажа за Венци.

- Може ли да разкажеш повече за най-големия ти триумф в кариерата – спечелването на купата и Купата на Сърбия с „ Цървена звезда ”.

- Беше неповторим сезон, с доста положителни футболисти и постоянно ще го помня. Беше в действителност незабравимо.

- А оттук нататък какво следва?

- Първо мачът на 10 юни в „ Арена Армеец “, а по-късно имам други планове, които имам намерение да осъществявам. В „ Сървайвър “ ми пристигнаха доста хрумвания, които мисля да осъществя, не са свързани с футбол. При всички положения има с какво да се занимавам, рано ми е да се пенсионирам! (Смее се – б.а.)
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР