Благоустрояването в града и селата на община Петрич продължава и

...
Благоустрояването в града и селата на община Петрич продължава и
Коментари Харесай

Благоустрояването на Петрич продължава! Подписаха договори за реконструкция на нови 6 улици

Благоустрояването в града и селата на община Петрич продължава и през тази година.Община Петрич съумя да контракти финансиране по шест капиталови плана на територията на града, за които има авансово планиране и позволение за градеж.
Това са:
Улица „ Битоля “ - от ул. „ Цар Борис III “ до ул. „ Свобода “
Разработеният план включва дължина на реконструирания сектор 295 м‘. Предвидено е полагане на нова асфалтова настилка (2 пласта) и цялостна замяна на бордюрите и тротоарната настилка. В плана е включена и замяна на водопровода с нови полиетиленови тръби, както и нови сградни водопроводни отклонения със опазване на местоположенията.
Кръстовище при ул. „ Цар Борис III “ и ул. „ Битоля “
Предвидените за осъществяване действия по кръстовището включват премахването на зелените острови на ул. „ Цар Борис III “ посредством изработката на реорганизация и преобразуването им в пътно платно. Основните типове работи, включени в реконструкцията, са ремонт и монтаж на бордюри, тротоари и полагане на трошен камък и асфалтобетон. При реконструкцията в кръстовището ще се разшири платното за придвижване по ул. „ Битоля “ и ул. „ Цар Борис III “. С реализирането на ремонтните действия ще се обезпечи възстановяване на функционалността на кръстовището.
Улица „ Връх китка “ и улица „ Атанас Лютвиев “
Общата дължина на плановия сектор на улиците е 238 м‘. Предвидено е полагане на нова асфалтова настилка (2 пласта), като се резервира трасето на съществуващата улица. Предвижда се и цялостна замяна на бордюрите и тротоарната настилка. За отводняването се планува ремонт на съществуващите отводнителни решетки. Проектът по ВиК ( по финансовата програма) включва реорганизация на сградни водопроводни отклонения, които не са подменяни. Водопроводът е сменен с полиетиленови тръби.
Улица „ Отец Паисий “
От ул. „ Княз Борис I “ – ПГИТ „ Асен Златаров “ до ул. „ Славянска “. Дължината на сектора е 425 м‘. Двустранно се планува подменяне на бордюрите с нови такива и нова унипаважна тротоарна настилка. Предвижда се полагане на нова асфалтобетонова настилка (2 пласта) след софтуерно фрезоване на съществуващата настилка за оформяне на наклоните. ВиК планът (по финансовата програма) обгръща сектора от ул. „ Княз Борис I “ до ул. „ Славянска “.
Улица „ Пирин “
Общата дължина на сектора е 668 м‘. От двете страни на улицата се планува замяна на бордюрите с нови такива и нова унипаважна тротоарна настилка. Предвижда се полагане на нова асфалтобетонова настилка (2 пласта) след софтуерно фрезоване на съществуващата настилка за оформяне на наклоните. ВиК планът (по финансовата програма) по ул. „ Пирин “ обгръща сектора от ул. „ Ел Тепе “ до ул. „ Рокфелер “.
Улица „ Свобода “
Общата дължина на сектора е 805 м‘. От двете страни на улицата се планува замяна на бордюрите с нови такива и нова унипаважна тротоарна настилка. Предвижда се полагане на нова асфалтобетонова настилка (2 пласта) след софтуерно фрезоване на съществуващата настилка за оформяне на наклоните. ВиК планът (по финансовата програма) по ул. „ Свобода “ обгръща сектора от ул. „ Рокфелер “ до ул. „ Места “.
Улица „ 22 октомври “
Участъкът стартира от ул. „ Връх китка “ (зад магазин БИЛА) и приключва до ул. „ Цар Симеон “. Общата дължина на проектирания сектор е 584 м‘. Двустранно се планува подменяне на бордюрите с нови такива и нова унипаважна тротоарна настилка. Предвижда се полагане на нова асфалтобетонова настилка (2 пласта) след софтуерно фрезоване на съществуващата настилка за оформяне на наклоните.
Екипът на кмета Димитър Бръчков заложи средства в финансовата стратегия на Бюджет 2024 за планиране на улици в селата, с цел да бъде допустимо включването на същите в идващия стадий за национално финансиране, както в този момент се случва за града.
Включени са селата: Камена, Коларово, Ключ, Кърналово, Беласица, Генерал Тодоров, Рупите.
Отделно от това ще бъдат благоустроени улици в село Самуилово с бюджетни средства. Изгражда се Пречиствателна станция за отпадъчни води на село Първомай и канализационни клонове, реорганизация се прави и на дерето, пресичащо село Марикостиново, работи се и по благоустрояването на пътя Струмешница – Гега.
Две читалища през тази година в села също ще бъдат ремонтирани – НЧ „ Просвета “ в с. Марикостиново и НЧ „ Яне Сандански “ в с. Коларово.
Спортна инфраструктура ще се построява също в учебни заведения, намиращи се в селата – Първомай, Кърналово, Кавракирово, Марикостиново.
През предходната година по финансовата стратегия бяха благоустроени улици в общо 11 села на територията на община Петрич, нови водопроводи са положени в осем села, плюс довеждащият тръбопровод за селата Кърналово и Михнево.
Работата по инфраструктурата – улична и подземна продължава и през тази година

П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР