Благоустрояването на дворните площи в детска градина Първи юни“ ще

...
Благоустрояването на дворните площи в детска градина Първи юни“ ще
Коментари Харесай

Дворът на ДГ „Първи юни“ ще бъде благоустроен

Благоустрояването на дворните площи в детска градина „ Първи юни “ ще бъде осъществено по „ Красива България “.

Решението е на Управителния съвет на програмата от 16 февруари 2022 г.

Общата стойност на плана е 433 861 лв.. Безвъзмездната дотация е 129 985 лева, а останалите средства са от общинския бюджет. Срокът за осъществяване е до края на месец ноември тази година.

Предвижда се отделяне на пет площадки за игра на децата от 3 до 6 години и една за най-малките в яслената група. Уредите ще основават опция за люшкане, пързаляне, въртене, клатене, бранене на равновесие, катерене, учене. Заложен е ремонт на оградата и на прилежащите пространства. Ще бъдат инсталирани беседки, пейки, маси, съдове за боклуци, както и външно осветяване.

Към момента в двора на детското заведение има 20 уреди, които не дават отговор на условията за сигурност на площадките за игра. Целта е да се сътвори налична, сигурна и облагородена среда.

Съгласно условията на програмата е планувано образование за придобиване на професионална подготовка. Мярката подкрепя регистрирани в бюрата по труда безработни лица посредством образование в региона на архитектурата и строителството, опазването на здравето и обществените услуги.

Справка в регистъра на „ Красива България “ сочи, че в акция 2022 година са подадени общо 86 оферти, като са утвърдени 51. Предстои сключване на съглашение с Министерството на труда и обществената политика.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР