Благотворният ефект от консумацията на кафе, който отдавна е оспорван,

...
Благотворният ефект от консумацията на кафе, който отдавна е оспорван,
Коментари Харесай

Нови изследвания потвърждават благотворният ефект на кафето

Благотворният резултат от потреблението на кафе, който от дълго време е оспорван, бе доказан от две нови проучвания, едното от които е осъществено в 10 европейски страни, а другото - в Съединени американски щати, оповестява Народоосвободителна въстаническа армия.

Консумацията на към три чашки кафе на ден, в това число безкофеиново, наподобява обезпечава по-дълъг живот, сочат резултатите от европейското проучване. То обхванало 520 000 мъже и дами над 35-годишна възраст, чието здравословно положение било следено 16 години, написа Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

По-голямата консумация на кафе е обвързвана с по-малък риск от гибел в резултат на каквито и да било аргументи, по-специално вследствие на сърдечносъдови болести и заболявания на храносмилателната система, изясняват експертите.

Това е най-широкомащабното европейско проучване за резултата от потреблението на кафе върху здравето и продължителността на живота. Кафето е най-консумираната напитка в света - всекидневно се изпиват 2,25 милиарда чашки кафе.

Изследването хвърля също светлина върху вероятните механизми, свързани с благотворния резултат от кафето. То съдържа огромно количество антиоксиданти, които играят значима роля за попречване на ракови заболявания, разясняват учените.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР