Благотворителният концерт Солидарност с Украйна. С вас сме! събра хиляди

...
Благотворителният концерт Солидарност с Украйна. С вас сме! събра хиляди
Коментари Харесай

Солидарност с Украйна. С вас сме!: Хиляди хора се събраха на благотворителен концерт

Благотворителният концерт " Солидарност с Украйна. С вас сме! " събра хиляди хора в центъра на София, които извършиха площад " Княз Александър Първи ".

Концертът се провежда от музиканти и писателя Захари Карабашлиев. Входът е свободен. Идеята за събитието е на Васко Кръпката.

 Снимка: БТА

Олена Коцева, ръководител на сдружението " Мати Украйна ", съобщи при започване на концерта, че живее в България към този момент 45 години и дружно с Васко Кръпката са били на митингите на Съюз на демократичните сили.

 Снимка: БТА

" Днес е 33-ти ден от масираната експанзия на Русия против Украйна, това не е експанзия, това е същински геноцид, тъй като се убиват деца, тъй като се убиват дами, тъй като се унищожава инфраструктурата на Украйна. Унищожават се огромни градове Мариупол, Харков - изравняват се с лицето на земята ", разяснява Коцева.

 Снимка: БТА

Пред публиката украинската певица Катерина Божанска прикани за мир и извърши неофициалния химн на Украйна. Специален привет с химна на Украйна ще насочи ученичката Аня. Тя е пристигнала от Одеска област преди две седмици.

 Снимка: БТА

Събралите се на концерта могат да дарят средства, които се набират от доброволци в специфични кутии с надпис " С вас сме. Благотворителен концерт за взаимност с Украйна ".

Вижте всички фотоси ТУК>>>

Една от първите песни, която прозвуча на площада, е " Вдигни очи ". На огромен транспарант има надпис " Путин, стой войната в името на човечеството ". Дошлите на концерта жители носят български и украински флагове.

 Снимка: БТА

Украйна пази цяла Европа. Това мнение показаха пред Българска телеграфна агенция жители, пристигнали за концерта през днешния ден. На въпрос за какво е значима поддръжката за Украйна, Станка Рашкова уточни, че тя е знак за взаимност.

 Снимка: БТА

Станиш Рангелов от София е на мнение, че това е поддръжка за цяла Европа, Европейски Съюз и НАТО. " Подкрепяйки Украйна, ние поддържаме нашите полезности ", сподели Рангелов.

Мая Тодорова от София съобщи, че мирът в Украйна би трябвало да бъде възобновен. Украйна е щитът на Европа и пази мира на цяла Европа, счита тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР