Благотворителната организация, основана от модела Наоми Кембъл, е разследвана за

...
Благотворителната организация, основана от модела Наоми Кембъл, е разследвана за
Коментари Харесай

Разследват благотворителната организация на Наоми Кембъл

Благотворителната организация, учредена от модела Наоми Кембъл, е разследвана за неприятно финансово ръководство, т.е. потребление на пари, предопределени за филантропични цели, за персонални потребности , заяви " Гардиън ".

Наоми Кембъл основава през 2005 година благотворителната организация " Fashion For Relief ", която съчетава мода и филантропия. Организацията е основана, с цел да набира средства за деца, живеещи в беднотия и компликации по целия свят, и през годините съгласно известията е събрала милиони за щедрост посредством дългогодишните си благотворителни фешън ревюта.

Разследването ревизира дали супермоделът и нейните сътрудници (трима, с изключение на модела) " вярно са употребявали своите законови отговорности и отговорности според закона за благотворителните организации ". Разследването ще прегледа заплащанията, осъществени от благотворителната организация, ще прегледа изразходването на пари от организацията, в това число евентуални нарушавания и неприятно ръководство, както и непредставяне на годишни доклади в точния момент.

През 2019 година организацията се сплоти с Лондонския фонд на кмета Садик Хан, с цел да поддържа младежите с ниски приходи. Същата година се организира фешън ревю в Лондонската седмица на модата в Британския музей, последвано от церемония вечеря с арт търг. Никой обаче в никакъв случай не загатна какъв брой пари са събрани довечера, само че медиите пишат, че Наоми Кембъл е " избавила света с фешън ревю ".

Благотворителната организация към момента не е разгласила сметките си за 2020 година, за което има повече от 178 дни забавяне. Последният оповестен отчет на тази благотворителна организация демонстрира, че до упоменатото филантропично шоу в Лондон са събрани 1 722 000 евро, най-вече посредством спонсорство. Според сметките 1 895 648 евро от тях са изхарчени за образуване на благотворително събитие и възнаграждение на PR и други чиновници. Само 6509 евро наподобява са били дарени за щедрост.

Сметките за 2019 година също разкриват извънредно високи разноски на мениджърите. А предходната година благотворителната организация е похарчила 126 297 евро за мениджърски възнаграждения и 27 148 евро за разноски.

В частни диалози с " Fashion for Relief " Комисията за финансови проучвания разисква " редица регулаторни въпроси " повече от година, в това число късното подаване на данните за сметки и потреблението на пари за други цели, които не засягат самата организация.

До момента Наоми не е коментирала този въпрос, нито организацията си.

Източник: БГНЕС
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР