Благотворителната организация Фондации Отворено общество планира да оттегли или прекрати

...
Благотворителната организация Фондации Отворено общество планира да оттегли или прекрати
Коментари Харесай

Отворено общество прекратява голяма част от дейността си в ЕС

Благотворителната организация " Фондации " Отворено общество " възнамерява да отдръпна или приключи огромна част от работата си в границите на Европейския съюз, защото измества фокуса си към други елементи на света, заяви Ройтерс като се базира на вътрешен имейл.

 

Благотворителната мрежа ще се отдалечи от работата, обвързвана с вътрешните европейски въпроси, и ще се концентрира върху района в подтекста на по-големи световни проблеми, съгласно имейла, изпратен до чиновниците, представен от " Дневник ".

 

" В последна сметка новата утвърдена стратегическа тенденция планува отдръпване и преустановяване на огромни елементи от настоящата ни работа в границите на Европейски Съюз, измествайки нашия фокус и систематизиране на запаси към други елементи на света ", се споделя в имейла.

 

" Тази смяна не е отражение на предходната работа и многото приноси на личния състав през годините, а по-скоро е ориентирана към бъдещето решение, което се корени в бъдещи благоприятни условия за оказване на доста влияние. "

 

Фондацията разгласи през юни, че 93-годишният финансист Джордж Сорос, който е неин създател, ще съобщи своята фондация от 25 милиарда $ на сина си Алекс, а през юли разкри проекти за редуциране на 40% от си личен състав си по света.

 

Вътрешният имейл не дава детайлности по какъв начин фондацията ще трансферира финансирането си, само че представител сподели, че поддръжката за групите на гражданското общество в цяла Европа, в това число тези, които работят по външните работи на Европейски Съюз, ще продължи. Фондацията ще поддържа и отсега нататък и европейските ромски общности.

 

" Фондациите " Отворено общество " трансформират метода, по който работим, само че моето семейство и фондациите " Отворено общество " от дълго време поддържат и остават непоколебимо ангажирани с европейския план ", декларира Алекс Сорос в изказване, изпратено по имейл до Ройтерс.

 

Организацията, която насочва към 1.5 милиарда $ годишно в международен мащаб, ще продължи да финансира стратегии в Европа, в това число Украйна, Молдова, Киргизстан и Западните Балкани посредством национални фондации, сподели представителят на фондациите " Отворено общество ".

 

" Новият модел планува по-голямата част от отпущането на безплатни средства, проведено към съответни благоприятни условия за влияние, които ще бъдат избрани през идващите месеци ", добави представителят.

 

" Нашата работа в Европа постоянно е била разрастващо се цяло и тези нови промени не са изключение от тази дълготрайна наклонност. "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР