Благотворителната инициатива на държавния глава Българската Коледа“ в подкрепа на

...
Благотворителната инициатива на държавния глава Българската Коледа“ в подкрепа на
Коментари Харесай

Българската Коледа събра близо 2 милиона и половина лева

Благотворителната самодейност на президента " Българската Коледа “ в поддръжка на децата, нуждаещи се от незабавна помощ и интензивно лекуване продължава. Над 2 455 000 лв. доближи набраната сума за деветнадесетото  издание на акцията след края на благотворителния театър, който се състоя в Народния спектакъл " Иван Вазов “ под патронажа на президента Румен Радев и неговата брачна половинка Десислава Радева.

Към момента са изпратени над 345 000 дарителски къси известия на номер 1117  и гласови позвънявания на 0900 1117 от началото на акцията, която беше оповестена от президента Румен Радев в последния ден на месец ноември. От тогава до в този момент в дарителската банкова сметка на самодейността са постъпили  2 055 000 лева, a над 55 000 лева са дарени посредством системата ePay.bg. Набирането на дарения в границите на акцията е целогодишно.

В поддръжка на децата с тежки болести на сцената на Народния спектакъл излязоха изявени български музиканти, артисти, танцьори, артисти, спортисти и публицисти.  Тази година концертът  бе осъществен от екипа на " Дрийм Тийм " и излъчен директно по бТВ и Българското национално радио. Спектакълът ще бъде излъчен още веднъж и довечера в ефира на Българска национална телевизия 4 от 20.30 часа.

В благотворителния концерт на сцената на Народния спектакъл " Иван Вазов “ се включиха обичани български музиканти, измежду които Графа, Веско Ешкенази, БТР, Любо Киров, Белослава, Дони и Нети, " Фондацията “, Тони Димитрова, Росица Кирилова и група " Жестим “, Дара Екимова и Никола Тодоров. Водещи на тазгодишното издание на спектакъла бяха актьорите Павел Иванов и дребната Ая Алексиева. Участие взеха и детска вокална група " Бон-Бон “, ученици на " Voice Academy “, българските участници в детската Евровизия Денислава Димитрова и Мартин Стоянов, детска вокална група " Нови гласове “ от Търговище, Национално учебно заведение за танцово изкуство и учениците от Първа британска гимназия. В спектакъла с рецитал се включи и артистът Владимир Пенев.

В рамките на спектакъла бяха отправени послания за взаимност и съпричастност от обичани български музикални реализатори, от олимпийските ни първенци, волейболните ни гении, изявени спортисти, лекари, общественици и публицисти, които също се включиха с апела за поддръжка на самодейността, отдадена на здравето на българските деца. На сцената излязоха и деца, подкрепени от " Българската Коледа “, с цел да опишат за своите старания и фантазии. Бяха излъчени репортажи за обезпечената от самодейността поддръжка за деца и дарената в лечебни заведения профилирана инсталация. По време на концерта хиляди българи се причислиха към идеята като подариха и демонстрираха на децата, че не са сами в битката им с заболяването.

Вече 19-та година общите старания на хиляди добродетелни българи, които вършат допустима идеята " Българската Коледа “, утвърждават дарителските обичаи в страната и печелят социална поддръжка за благотворителността. През годините на своето битие благородната идея на " Българската Коледа " е набрала близо 40 млн. лв..

Благодарение на дейната поддръжка от донори и сътрудници, самодейността подкрепя всяка година приблизително 500 деца и обезпечава високотехнологична здравна инсталация за 28 лечебни заведения от цялата страна.

19-ото издание на " Българската Коледа “, което ще продължи през цялата 2022 година, е под надпис " Дари вяра на дете в неволя “ и е посветено  на децата, които се нуждаят от незабавна помощ и интензивно лекуване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР