Благотворителната инициатива Българската Коледа“ не изземва и не ограничава отговорността

...
Благотворителната инициатива Българската Коледа“ не изземва и не ограничава отговорността
Коментари Харесай

Президентът: Българската Коледа се превърна в морален еталон и коректив на институциите

Благотворителната самодейност „ Българската Коледа “ не изземва и не лимитира отговорността на страната, само че през годините тя се трансформира в честен пример и коректив на институциите, тъй като ясно потвърди, че може да се реализира доста повече с доста по-малко средства – въпрос на ангажираност, професионализъм и отговорност към нашето общество. Това съобщи президентът по време на откриването на 21-ото издание на благотворителната самодейност „ Българската Коледа “.

Събитието се организира в УМБАЛ - Бургас, която е измежду 26-те лечебни заведения в страната, подкрепени през актуалната година с високотехнологична инсталация на обща стойност 2 283 576 лева По време на събитието в лечебното заведение бяха регистрирани постигнатите резултати по време на акция 2022/2023 и бяха оповестени задачите на новата акция. 

21-ото издание на „ Българската Коледа “ е под надпис „ Дари вяра на дете в неволя “ и е в поддръжка на детската хирургия. Основната цел на акция 2023/2024 е да притегли публичното внимание към детската хирургия, да увеличи информираността за хирургичните интервенции при деца с вродени и добити болести, тяхното въздействие върху живота им, както и да подкрепи децата с такива болести за навременно диагностициране, лекуване и рехабилитация.

„ Българската Коледа “ ни дава вярата, че живеем в цивилизовано общество, което се крепи на хуманни полезности “, уточни президентът и означи, че самодейността сплотява разнообразни пластове в българското общество и е скъпа инвестиция в най-важния капитал – здравето на децата. Държавният глава акцентира че „ Българската Коледа “ е спечелила доверието на хората, защото събраните всяка година средства се оползотворяват оптимално и транспарантно и точно на това се дължи триумфът на самодейността.

Държавният глава приветства самодейността на УМБАЛ - Бургас и община Бургас за създаване на детска болница. „ Очаквам страната да поддържа тази благородна самодейност “, уточни президентът. Той изрази упованието си, че новата болница ще реализира лекуване на най-високо модерно равнище. 

Двадесетото издание на самодейността, което се организира през 2023 година, поддържа децата с редки генетични болести. Благодарение на проявената съпричастност на хиляди добродетелни българи през 2023 година „ Българската Коледа “ разполага с бюджет от 3 530 000 лева

Разпределението на набраните средства се реализира взаимно от президентската институция, Българската национална телевизия, Нова телевизия и Експертния съвет към самодейността „ Българската Коледа “. Участието на водещи експерти в региона на детското здраве, неправителствени и пациентски организации способстват за правилата на гласност и бистрота. 

Благодарение на дейната поддръжка и общите старания на бизнеса и жителите, самодейността подкрепя всяка година над 500 български деца, като през 2023 година са подкрепени 586 деца с тежки хронични болести. Това издание на „ Българската Коледа “ обезпечи и високотехнологична инсталация за диагностика и модерно лекуване на 26 болнични заведения в страната.



Повече информация за благотворителната самодейност, както и за методите, по които могат да бъдат правени дарения, e посоченa на формалния уебсайт: www.bgkoleda.bg









Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР