Благотворителна кампания за набиране на средства, с които да се

...
Благотворителна кампания за набиране на средства, с които да се
Коментари Харесай

Добрволци в Асеновград набират средства за кастрация на бездомни кучета и котки

Благотворителна акция за набиране на средства, с които да се кастрират бездомни кучета и котки в Асеновград , инициира неправителствената организация " Дай лапа ". Пред Actualno.com основателите показват, че всеобщата кастрация би трябвало да стартира преди началото на есенния сезон, защото тъкмо тогава е размножителният интервал на животните. Целта на организацията е да се понижи популацията на безстопанствените кучета и котки в Асеновград.
Инициаторите са обезпечили ветеринарен доктор, който да прави кастрирането съгласно законовите условия , както и пространства, в които да бъде осъществена операцията и по-късно, рехабилитацията на животните. По думите на членовете на организацията, уловът на кучетата и котките ще бъде реализиран от екип от ветеринарни експерти. Животните ще бъдат кастрирани и ще им се слага марка на ухото. После то остава за наблюдаване от ветеринарен доктор за интервал от 24 часа или 48 часа, според от положението му.
Благотворителната акция към този момент започва, а средствата ще се събират в магазин на улица " Цар Иван Асен II " №9 в Асеновград. Организаторите твърдят, че средствата ще се събират в запечатана кутия, която при привършване на акцията ще бъде отворена и парите ще бъдат изброени пред очевидци. В края на акцията ще се показа и обстоен доклад защо са употребени даренията. Идеята е първите кастрации на бездомни кучета и котки в Асеновград да стартират да се правят след 15.08.20 година А благотворителната акция ще остане за непрекъснато по-късно. От " Дай лапа " изясняват, че кастрирането на мъжка котка коства 55 лв., а на женска - 90 лв.. За кучетата цената се дефинира според от килограмите му и нормално услугата е в размер на 100 лв.. В пространствата, които все още са пригодени за задачата от неправителствената организация, могат по едно и също време да бъдат кастрирани по 2 кучета и котки. Цялата процедура включва улов, превоз, анестезия, кастрация и рехабилитация.
Над 150 безстопанствени кучета и котки са кастрирани за 7-те месеца на 2020 година в Асеновград , оповестяват от " Дай лапа ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР