Благотворителен мартенски базар в Асеновград събира средства в помощ на

...
Благотворителен мартенски базар в Асеновград събира средства в помощ на
Коментари Харесай

Две благородни мартенски каузи в Асеновград събират пари в помощ на нуждаещи се

Благотворителен мартенски базар в Асеновград събира средства в помощ на 38-годишна асеновградчанка. Благородната самодейност се провежда обичайно всяка година от Комплекса за обществени услуги и Историческия музей в града. Изделията са ситуирани във фоайето на централната постройка на музейната институция. Всеки, искащ да се включи в акцията, като закупи мартеница и стане донор, може да го направи до първите дни на месец март.
В базара се оферират, както ръчно направени мартеници от взаимната активност на консуматори и родители, по този начин и друга мартенска декорация. Събраните средства тази година ще бъдат дарени на Емел Ахмед, която се нуждае от протеза за десен низък крак , струваща непостижимите за нейното семейство 62 500 лв.. " Със закупуването на мартеници от базара в музея не просто ще доставите наслада на околните си, а и ще помогнете на една млада жена да продължи да се бори за естествен живот ", показват уредниците.
 Зов за помощ: Лекар се нуждае от кръвна плазма на преболедувал COVID-19 Зов за помощ: Лекар се нуждае от кръвна плазма на преболедувал COVID-19
" Доктор Пламен Митев е детски Кардиохирург! Един от малцината в България. За доста хора той е индивидът, който им е оказал помощ да запазят...
Междувременно, друга жена събира сама пари за лекуването си, като продава мартеници на центъра в Асеновград. По този мотив Общинският юношески съвет в града дижьхсюсиь благотворителен базар. От 10:00 ч. и 18:30 ч. младежите ще продават мартеници, като всички събрани средства ще бъдат дарени за лекуването на Мария Панева . Бяло-червените произведения са ръчно направени персонално от нея. Тя е на 47 година от Садово. Работи като секретар в читалище " Христо Смирненски - 1925 година " в града. Има две деца и едно внуче. През 2018 година й откриват рак на матката и претърпява интервенция, а след нея - лъчетерапия. До оня миг вичко е било наред. След време Мария получава страшни болки в ръката и след проучванията, извършени в Турция, покзват, че има различен тип рак, друг от този, диагностициран в България. Жената стартира лекуване в Турция. Преминала е през химио- и лъчетерапия, а по-късно й е осъществена интервенция на ръката. Налага се да продължи лекуването си с имунотерапия и по тази причина предстоят благотворителни начинания за набиране на средства в нейна.
Общински юношески съвет продават мартениците в поддръжка събирането на пари за лекуването на Мария на площат " Академик Николай Хайтов " - на първия щанд до тунелчето на полицията. Терапията на дамата ще се състои от 17 вливки. Те би трябвало да се вършат през 20 дни в Истанбул, Турция. Необходимите средства единствено за едвам вливка са в размер на 6000 лв..
Дарителска сметка - ЦКБ
BG25CECB979010B1768401
Титуляр: Мария Сашова Панева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР