Благотворителен концерт под надслов Доброто винаги побеждава в подкрепа на

...
Благотворителен концерт под надслов Доброто винаги побеждава в подкрепа на
Коментари Харесай

Благотворителен концерт Доброто винаги побеждава помага на две бургаски дечица

Благотворителен концерт под надпис " Доброто постоянно побеждава " в поддръжка на Станислав Димитров Чонев и Кристин Красимирова Бончева ще се организира довечера (22-ри юни) в " Maison`s “ Черноморец от 20.00 часа! В него ще вземат присъединяване Гергана Великова, Ивелина Колаксъзова- Иве, Георги Дюлгеров и Даниела Павлова! Специален посетител на събитието - група Горещ пясък. G.R.A.S! На концерта ще участва и Златка Димитрова.

Събраните средства от благотворителната самодейност ще бъдат употребявани за оперативно и следоперативно лекуване на двете деца! Таксата за вход на концерта, чиято стойност е 10 лева, ще се слага непосредствено в дарителските кутии на входа на заведението. Организаторите на концерта Деница Самоковлиева и Велина Павлова, канят всички жители и посетители на града, като дават обещание приятна атмосфера и положително въодушевление!

Организаторите на концерта, изричат най-сърдечни благодарности на собственика на Maison`s Георги Бодуров за бързата организация, предоставените средства и положителното отношение.

" Искренни благодарности към компания Бор Чвор и най-много към Борислав Минев, към притежателя на организация за недвижими парцели Thehome - Красимир Борисов, благодарности на Екатерина Вилк и целия екип на лечебно-диетична жива храна Vertera Organic Burgas за дарените артикули на двете деца. Не на последно място благодарности и за дизайнера на събитието Калин Лалов. Сърдечни благодарности за всички другари, познати и непознати, които не са в България, преведоха пари по сметките на децата! Благодаря Ви! Бъде ти положителни! Дарявайте усмивки на хората,които обичате и не забравяйте: В живота,няма ненаказано положително ", се споделя в известието от уредниците.

Станислав се ражда през юли  2011 год. -  крепко и красиво момченце. В края на ноември същата година, той стартира да повръща непрестанно и след редица проучвания и прегледи, в това число и ЯМР, се открива съществуване на голяма хидроцефалия. Приемат  го в края на декември 2011 год. в болница  ``Иван Рилски`` - София  за слагане на клапа, само че без да обяснят  в резултат на какво се е получила тази хидроцефалия. Всичко минава нормално  и го изписват, само че отново без никаква информация от страна на лекарите. След безчет прегледи и непрестанно утежняване на положението на детето, лекарите им оповестяват, че Стаси няма да доживее до годинка, да се прибират и да чакат неизбежното. Тогава ориста ги  среща с  хора, които им помогат да изпратят  документите на Станислав  в Турция, в болница Аджъбадем при световноизвестният Проф. Мемет Йозек - един от тримата най-хубави детски неврохирурзи в света.

Това се случва през февруари 2012г. Получават  отговор от там, че клапата на Стаси не работи и би трябвало по най- бързия метод да се оправи и да се вземе биопсия от тумора на детето. Тогава родителите за първи път схващат, че той има израстък... и то неоперативен. След това се свързват с Фонда за лекуване в чужбина. Получават утвърждение и отпътуват за Турция. Това избавя живота на тяхното дете, тъй като той е изпаднал към този момент в заспалост, останал кожа и кости. И така  стартира тяхната битка. От април 2012 год.  започват  редица интервенции за слагане на сонда, от която да се храни, взимане на биопсия, слагане на порт и започване на тежка химиотерапия. След радиотерапията откриват на Стаси и големи хормонални проблеми, които и до ден сегашен лекуват с животоспосяваща инжекция, която се бие на всеки 28 дни. По това време,когато началник на Фонда е господин Александров, всичко с лекуването е вървяло добре. Семейството има  опората,  от която се нуждае, поддръжката от фонда и някак си се оправят. Но когато сменят шефа господин Александров, за тях настава същински пъкъл. Остават без поддръжката на Фонда, на всичко от горната страна при започване на 2017 год. Стаси внезапно се утежнява и отпътуват за Турция. Заради тумора Станислав губи зрението си. Оказва се, че не могат да употребяват парите, които имат отпуснати за лекуване на детето, от фонда им декларират, че от тук нататък би трябвало да си поемат всички разноски сами. Така и става, с огромни страдания успяват  да платят и да се приберат. През месец май ситуацията на Стаси се утежнява доста повече. Семейството се оправя и с това, само че от тук нататък имат потребност от нашата и Вашата поддръжка, тъй като те не могат  към този момент сами да се оправят.

Слънчевата Криси на 6 години от Бургас страда от детска церебрална парализа и към момента не може да върви. Криси и майка ѝ са минали всички вероятни лекари в България, ходили са и в Германия, само че до в този момент никой не е дал гаранция за нейното възобновяване.

Съвсем скоро фамилията е било в Турция за направа на шини, които да държат крачетата изправени (закупени със събрани лични пари, заради отказана помощ от фонда). Там на Криси са и направени и две рехабилитации плюс слагане на ботокс в крачетата. Лекарите дават вяра, че Криси ще се оправи и ще води естествен метод на живот, само че се желае постоянна рехабилитация при тях. Това вдъхна вяра на майката на Криси - Лазаринка, само че средствата на фамилията свършиха и младата жена е доста обезпокоена.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР