Благотворителен коледен концерт организира тази вечер българската общност в американския

...
Благотворителен коледен концерт организира тази вечер българската общност в американския
Коментари Харесай

Българската общност във Флорида с благотворителен коледен концерт

Благотворителен коледен концерт провежда довечера българската общественост в американския щат Флорида, оповестява Българския образователен център „ Родина “ в гр. Сейнт Питърсбърг, Флорида.

Спектакълът в Сейнт Питърсбърг ще показа магията на българския фолклор, а събраните средства ще бъдат дарени с благотворителна цел на локална организация, описа в предаването " Закуска на тревата " Велислава Акола. Тя е шеф на българското неделно учебно заведение " Родина ", в което е основана фолклорна танцова група „ Шареница “.

“Организацията се споделя " Роналд Макдоналд " и обезпечава средства, заслон, храна на родители, чиито деца са в локалните лечебни заведения на интервенции или на лекуване. Идеята се роди от 3 групи. От фолклорна група " Елит " от Тампа и от група " Хоро ", която се намира в Сарасота и от нашата група, която е в Сент Питърсбърг, да направиме нещо за българите в региона на Тампа бей, което в никакъв случай не е правено до момента. На сцена ще бъдат показани разнообразни групи: от Флорида, от Атланта и от Торонто Канада ", показа Велислава Акола, шеф на българското неделно учебно заведение " Родина " в Сейнт Питърсбърг, в което учат 32 деца.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР