Благотворителен коледен базар ще се проведе на 17 декември в

...
Благотворителен коледен базар ще се проведе на 17 декември в
Коментари Харесай

Бежанци канят пловдивчани на коледен базар

Благотворителен коледен базар ще се организира на 17 декември в спортната зала на „ Втори дом “, както към този момент е известна някогашната Белодробна болница, с настанените в нея украински бежанци.

„ Каним всички, които желаят да се включат в събирането на средства за най-нуждаещите се украински фамилии. На празника ще можете да се потопите в магическата атмосфера на коледните празници - по този начин, както се честват в Украйна. Ще има танци, музика, занимания, ще бъдат показани украински декорации, които можете да разгледате и купите “, споделя Наталия Еллис, основател на фондация „ Ukraine supportadn renovation “, която дружно с почетния консул на Украйна Димитър Георгиев провеждат събитието.

Жените, които живеят в дома, ще подготвят обичайни украински ястия: борш, сланина, кнедли с чесън, сарми. Занаятчии от Украйна пък ще оказват помощ на гостите, които имат интерес сами да си създадат коледни декорации. „ Всички са добре пристигнали. Водете и децата си - те също ще се забавляват и играят с дребните украинчета, избягали от ужаса на войната ", прикани Наталия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР