Благотворителен коледен базар с картички и сувенири в подкрепа на

...
Благотворителен коледен базар с картички и сувенири в подкрепа на
Коментари Харесай

Коледни картички в подкрепа на деца със специфични хранителни потребности

Благотворителен коледен базар с картички и сувенири в поддръжка на деца със характерни хранителни потребности в детските ясли и градини във Варна ще се организира в Гранд мол на 14-ти декември и в Делта Планет мол на 14-ти и 15-ти декември от 13 до 17 часа.

Организатори са асоциация Хипофиза и Асоциация на Студентите Медици в България с поддръжката на Българска Асоциация Цьолиакия. Каузата на коледната акция тази година е издаването на рецептурник за хранене на деца със характерни хранителни потребности в детските ясли и градини

Макар че обезпечаването на храненето на деца с алергии е уредено нормативно като обвързване с наредби на Министерство на здравеопазването, досега то се случва проведено единствено в Община Варна. Специалистите там имат 5-годишен опит в приготвянето на такава храна и имат създадени предписания и процедури за приготвянето ѝ.

Въведени са 4 съществени диетични режима: безглутенов; безмлечен - изключени са краве мляко, сирене, извара, кашкавал, краве масло и телешко месо; Безглутенов и безмлечен режим; безглутенов, безмлечен и с изключване на други алергени като яйце, риба и цитрусови плодове

Работи се и по процедура и образование на медицинските експерти за пресмятане на въглехидратите за деца с диабет, която да бъде включена в рецептурника.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР