Благоевградският окръжен съд постанови незабавна екстрадиция в САЩ на 34-годишния

...
Благоевградският окръжен съд постанови незабавна екстрадиция в САЩ на 34-годишния
Коментари Харесай

България ще екстрадира в САЩ руски хакер

Благоевградският областен съд постанови незабавна екстрадиция в Съединени американски щати на 34-годишния хакер, който преди три месеца беше задържан в Банско. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг. Срещу съветския жител, търсен над 10 години от ФБР и Интерпол, има публикуван обвинителен акт от съда в Калифорния, заяви БНР.

34-годишният хакер беше задържан при профилирана акция на отдел Киберсигурност към ГДБОП. Службите са имали оперативни данни, че подвизаващият се в Банско съветски жител е посещавал Coworking - центъра в Банско, едно от най- желаните места за цифровите номади.

Хакерът е осъществявал незаконна активност в редица страни, като е заразявал компютри, изтеглял е персонални данни на хора и ги е продавал, успявал е да направи пробиви даже в добре предпазени системи на профилирани държавни институции.
През 2019 година той е упрекнат от управляващите в щата Калифорния, а след задържането му в България Департаментът по правораздаване на Съединени американски щати е изпратил молба за неговата екстрадиция.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР