Благоевградският депутат от партия Възраждане“ Цвета Рангелова депозира в парламента

...
Благоевградският депутат от партия Възраждане“ Цвета Рангелова депозира в парламента
Коментари Харесай

Благоевградският депутат Цвета Рангелова чака отговор от министър Шишков:

Благоевградският народен представител от партия „ Възраждане “ Цвета Рангелова подава в Народното събрание запитване към министъра на Министерство на регионалното развитие Шишков за какво не е почнало строителството на моста за село Покровник и в какъв период се ангажира министъра да бъдат отстранени аргументите, които бавят построяването му. Рангелова чака незабавно министър Шишков да и отговори в идващото парламентарно съвещание.

Цвета Рангелова назовава хората от откъснатите от града 6 села " заложници " на бездействието на страната като уведомява министъра, че пропадането на моста на Покровнишко шосе поради придошли води преди повече от 13 месеца е сложило в тестване пътната връзка, която е извънредно значима за напредването на живущите в шестте села Покровник, Мощанец, Падеш, Лешко, Габрово и Дебочица към Благоевград.

В питането си тя написа: През февруари 2022 година кметът на община Благоевград Илко Стоянов е изпратил писмо до Министерство на регионалното развитие обектът да бъде включен в листата за незабавни поправки, вследствие на което са планувани средства от бюджета на Междуведомствената комисия по възобновяване и подкрепяне. Последвала е процедура по инженеринг, както и избор на реализатор.

През октомври е подписан контракт с компанията реализатор за създаване на нов мост, само че и все още строителните работи не са стартирали поради неуредени договорни връзки сред страната и компанията снабдител на газ, чиято тръба за газоподаване е инсталирана под самия мост.

„ Бездействието на изпълнителната власт повече от 13 месеца изведе живущите в шестте села заложници на цивилен митинг на 15 януари ”, споделя националният представител и е безапелационна в настояването си министър Шишков да и отговори устно на питането. Припомняме, че тази неделя се организира оживен митинг поради затворения мост, а хората се зарекоха да стачкуват, до момента в който не получат съответни отговори от страната. Тя упорства да получи вербален отговор от министър Шишков още този петък на парламентарния надзор.

В.Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР