Благоевградската окръжна прокуратура е внесла обвинителен акт в съда срещу

...
Благоевградската окръжна прокуратура е внесла обвинителен акт в съда срещу
Коментари Харесай

След убийството на пенсионер в Микрево: Обвиняемият е предаден на съд

Благоевградската окръжна прокуратура е внесла обвинителен акт в съда против 18-годишния Огнян Огнянов . Той е притеглен в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение по член 199, алинея 2, т. 2, вр. член 198, алинея 1, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият е незает , престъпно проявен и държанието му е обсъждано на съвещания на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни към община Струмяни. Той е употребил услугите на 82-годишния Иван Чорбаджийски , който работел като коафьор и бръснар в с. Микрево. Знаел за проблемите на възрастния мъж със слуха и зрението. Проучил навиците и всекидневието му. Забелязал и къде той прибирал извоюваните пари .

Около 22:30 часа на 29 юли предходната година Огнянов е прескочили оградата на парцела на Чорбаджийски за да го ограби. Той и 13-годишният му братовчед доближили спящия на походно легло в двора мъж, нанесли му голям брой удари в региона на главата с етернитова тръба и телескопичен предмет.

Непосредствено по-късно почнали да търсят парите на разнообразни места , само че не ги намерили. Притеснени от кучешкия лай и обзети от суматоха да не бъдат разкрити, двамата напуснали мястото на престъплението.

На идващия ден синът на Чорбаджийски го разкрил мъртъв.

За случая е била известена Окръжната прокуратура в Благоевград и е било формирано досъдебно произвеждане . В хода на следствието е осъществен оглед на местопроизшествието, открити са дактилоскопни следи, прегледани са записи от камерите за видеонаблюдение.

Извършителят на закононарушението е бил открит и арестуван . Деянието е осъществено при изискванията на криво-ляво извършителство посредством наказателно неотговорното лице – малолетният братовчед на Огнянов.

От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че гибелта на Чорбаджийски се дължи на тежка черепно-мозъчна контузия .

Понастоящем Огнянов е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Предстои делото да продължи в съда .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР