Blagoevgrad24.bg Валери Симеонов ще бъде водач на листата на Национален фронт

...
Blagoevgrad24.bg
Валери Симеонов ще бъде водач на листата на Национален фронт
Коментари Харесай

НФСБ издига Валери Симеонов за водач на листата им за евроизборите

Blagoevgrad24.bg Валери Симеонов ще бъде лидер на листата на Национален фронт за избавление на България (НФСБ) на идните евроизбори през май. До това решение се е стигнало през вчерашния ден след обяд, когато в Пловдив се е провела регионална конференция на структурата на партията, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Единодушно бе решено да бъде издигната кандидатурата на водача на партията Валери Симеонов. Тази номинация е подбудена на първо място от желанието на структурите на НФСБ партията да отиде на идни договаряния или на идни избори готова със мощна персона за лидер. Водач, който може да отбрани почтено ползите на България в Европейския парламент ", съобщи зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев.

Той уточни и още плюсове на Симеонов като работата му в отбрана на българските малцинства в Унгария и Украйна, както и построяването на български учебни заведения там. Освен това досега няма друга номинация за лидер на листа на някой от другите водачи на партии в обединението Обединени патриоти.

" Очакваме тази номинация да бъде подкрепена и от други партии в границите на коалиция Обединени патриоти, както и от партии от обединението, които не са парламентарно показани. Има поръчка за поддръжка и от разнообразни организации и структури, на които Симеонов е помагал като вицепремиер и в този момент като народен представител ", сподели още Ячев.

По думите му диалози за съдружно явяване на евроизборите са водени в последните няколко месеца и са с изменчив триумф. Последните разговори са водени в посока явяване взаимно НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация.

" Образно казано сега тези диалози са пресъхнали, тъй като нямаше база, върху която градивно да се води диалог ", подчерта зам.-председателят на НФСБ и добави, че все още партията следи как Атака води договаряния за някакъв закостенял формат или блок с други партии. Вътрешна македонска революционна организация също се държали като партия, която се готви да се яви независимо. " Ще създадем още един опит за диалог в обединението ", сподели Ячев.

По отношение на идния локален избор Борис Ячев изясни, че е рано да се разяснява с оглед, че до изборите има много време. Въпреки това за НФСБ Пловдив е приоритет измежду огромните центрове в страната.

" Интересен е освен по време на президентски или европейски избори, само че и за локални избори, тъй като, в случай че патриотите имат късмет да осъществят кмет в огромен регионален център, това е Пловдив ", разясни Ячев.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР