Blagoevgrad24.bg Основният проблем, който се очертава от гледна точка на потребителите

...
Blagoevgrad24.bg
Основният проблем, който се очертава от гледна точка на потребителите
Коментари Харесай

КЗП: Основният проблем за потребителите при бързите кредити е, че са скъпи

Blagoevgrad24.bg Основният проблем, който се обрисува от позиция на потребителите при изтегляне на бързи заеми, е че те са много скъпи и даже когато всички условия са показани и контрактувани правилно и тъкмо, се постанова да се върне една сума, която по формулировка е по-голяма от тази, която е получена.

Това заяви ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов пред Радио "Фокус ". Той добави, че до този извод контролният орган стига чрез реализирания разбор на общите условия на предоставящите бързи заеми компании и обособени тъжби на консуматори, които са се сблъсквали с проблеми след приемането на заем.

"Затова доста значимо е още преди да се подпише каквото и да било и да бъдат получени парите, да сме се уверили какъв е размерът на това, което ще би трябвало да върнем и за какво ", сложи акцент Маргаритов. Председателят на КЗП подсети, че преди подписването на контракта кредитодържателят е задължен да даде на потребителя общоприет европейски формуляр - къс и явен документ, който би трябвало да съдържа всички реквизити на контракта и на първо място сумите, които ще бъдат начислявани за лихви, обслужване на заема и така нататък "Има прекалено много оферти сега на пазара. Важно е потребителите да създадат параленост и да вземат своето решение осведомено, а да не се хващат за първата оферта, която им наподобява супер преференциална. По този метод те ще могат да схванат къде вероятно биха могли да бъдат слабите места и да са спокойни, че когато подпишат контракта и получат тази сума, няма да бъдат сюрпризирани от това, което в допълнение ще би трябвало да платят ", уточни Маргаритов.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР