Blagoevgrad24.bg Нека хората разберат, че медицинските работници нямат вина за злоупотребите

...
Blagoevgrad24.bg
Нека хората разберат, че медицинските работници нямат вина за злоупотребите
Коментари Харесай

Разтърсващ разказ на медицинска сестра: Заплашват, че ще ни сменят с филипинки

Blagoevgrad24.bg Нека хората схванат, че медицинските служащи нямат виновност за злоупотребите в опазването на здравето. Не ние сме неприятните и ги крадем. На нас ни се постанова да работим на две места, с цел да оцеляваме. Рискуваме живота си, а в подмяна получаваме непоносимо отношение, закани и незначително възнаграждение.

Това разкри в разтърсващо изявление за Burgas24.bg бургаската здравна сестра Кристина Иванова. През годините тя е работила в едни от най-тежките отделения, сблъскала се е с компликации и несправедливости, които в последна сметка са я принудили да емигрира. Днес бургазлийката към момента работи като здравна сестра, само че в чужбина, където заплащането и отношението нямат нищо общо с тези в България.

В петък Кристина Иванова ще се прибере в Бургас, с цел да поддържа своите сътрудници и другари. С изявлението, което даде за Burgas24.bg здравната работничка се надява да вдъхне кураж на тези, които треперят за работните си места и за нищожните си хонорари и да им каже, че смяната стартира точно от тях.

" Уважаеми, господа ръководещи! Представяме Ви главните си претенции, с цел да се резервира специалността медицински експерт в България. Защото ни омръзна да бъдем недооценявани. Защото желаеме естествени заплати и положителни условия на труд. Защото ние се грижим за здравето Ви и не желаеме повече да носим системата на тил. Стига толкоз! Вие имате ли волята да сложите ред? Даваме ви период до 1-и април, по-късно – нов митинг ", безапелационна е здравната сестра. По време на диалога ни тя обърна внимание на няколко съществени парадокса – за какво синдикатите не пазят ползите на медицинските служащи и на какъв принцип завеждащите отделения дефинират заплатите на личния състав си.

" Често рискуваме живота си, влизайки в рискови квартали, при хора от малцинствата, които не заплащат здравни осигуровки, само че са с огромни искания. Често ни бият и малтретират. Молим и призоваваме да се откри метод, по който да бъдем охранявани! Това е доста значимо за нас. Как другояче да се грижим за различен живот, когато нашият личен е заплашен ", риторично пита бургазлийката.

Кристина Иванова категорично акцентира, че митингът се провежда от медицинските експерти по здравни грижи, а не от организацията, на която всеки месец заплащат членски импорт.

" Правим го, с цел да може нашите претенции най-сетне да бъдат чути. Защото ни писна да бъдем заплашвани. Да ни споделят - Трайте си, няма да вдигате доста звук, тъй като в противоположен случай ще докараме филипинки или украинки. Нека медицинските сестри в България бъдат спокойни, че това няма да се случи, тъй като никой няма да пристигна да работи за 250 паунда на месец ", увери Иванова.

" Искам да помоля всички хора, които най-малко един път в живота си са употребили медицински услуги, да излязат с нас на 1-и март, от 12:00 часа пред общините. В Бургас и всички други градове. Няма ли здраве, няма и живот. Ако нещата вървят по този начин, скоро няма да има медицински сестри в България. Ще последват моя образец – изселване и работа в чужбина. А тя е постоянно обезпечена ", сподели още здравната сестра.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР