Blagoevgrad24.bg Две седмици преди началото на зимния сезон планинските курорти у

...
Blagoevgrad24.bg
Две седмици преди началото на зимния сезон планинските курорти у
Коментари Харесай

Зимните ни курорти изпитват остър недостиг на работна ръка

Blagoevgrad24.bg Две седмици преди началото на зимния сезон планинските курорти у нас изпитват изострен дефицит на работна ръка. Търсят се близо 2000 души за сезонна работа в ски курорти у нас и в чужбина. Липсват най-много сервитьори, готвачи и камериерки.
От Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Чепеларе и Смолян се оплакват, че младите фрагменти напущат страната. Предпочитат да работят в зимните курорти в Австрия и Германия, където заплащането е сред 1200 и 2000 евро на месец. Затова в този момент се търсят служащи от вътрешността на страната.

За да се оправят с рецесията с фрагменти, хотелиерите в зимните ни курорти са решили тази година да внасят сезонни служащи от трети страни. Сдружението на туристическия бизнес моли страната да приготви промяна в образованието.

Тази година в зимните ни курорти се чакат рекорден брой туристи. Прогнозата на Министерството на туризма е растежът да бъде с към 10%. Държавата чака приходите от нощувки единствено от Пампорово да бъдат повече от 15 милиона лв..
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР