Blagoevgrad24.bg >Целта на третирането на зелените площи в Благоевград е да

...
Blagoevgrad24.bg
>Целта на третирането на зелените площи в Благоевград е да
Коментари Харесай

Пръскат против влечуги и кърлежи в Благоевград

Blagoevgrad24.bg >
Целта на третирането на зелените площи в Благоевград е да бъде лимитирано разпространяването на инфекциозни болести. То ще се  прави в дребните и ранните часове на денонощието, като карантинният период е 24 часа. С цел осведоменост на жителите, във всеки обработен терен или обект ще бъдат сложени указателни табели, потвърждаващи третирането, с тъкмо закрепена дата, час на осъществяване и карантинен интервал. За идната дезакаризация общинска администрация Благоевград е уведомила шефовете на образователните заведения, обществените домове и детските заведения.

С настъпването на дейния сезон за развиване на кърлежите всяка година се прави обезпаразитяване на учебни заведения, обществени домове, детски заведения и най-посещаваните тревни площи.

На 12 и 13 май / събота и неделя/  всеки искащ може да се включи в пролетното разчистване и акцията за разделно събиране на отпадъците в регионите към домовете си.  Събраните боклуци може да бъдат изнесени до най- околните съдове за разделно събиране. Ангажиментът за транспортиране на разделно събрания отпадък е на  Екопартнърс АД.  Община Благоевград ще обезпечи цветни чували за боклук и ръкавици, с цел да улесни работата на доброволците.  

Община Благоевград приканва жителите да бъдат виновни към запазване на околната среда и да поддържат интензивно акцията за разделно събиране.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР