Благоевград. Заместник-кметът с ресор култура и хуманитарни дейности Христина Шопова

...
Благоевград. Заместник-кметът с ресор култура и хуманитарни дейности Христина Шопова
Коментари Харесай

Благоевград: Градът събра най-пъстрите и екзотични пеперуди в изложбата „Живи тропически пеперуди“

Благоевград. Заместник-кметът с сектор просвета и филантропични действия Христина Шопова сложи началото и публично откри за първи път в Благоевград Пеперудена стая. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . „ Искам да благодаря за прелестната концепция. Благоевград се подреди до други 2 града,така че сме в Топ 3 и това ни прави горди,че имаме нещо ново и друго.Благодаря на целия екип на Регионален исторически музей,за това че с доста работа отваря вратите към всички “, сподели в част от словото си Христина Шопова.
Изложбата се намира в Регионален исторически музей- Благоевград и ще бъде налична за жителите и гостите на Благоевград до 20 юни 2019 година
В рамките на един месец посетителите на музея ще имат невероятната опция да се насладят на над 100 типа от най-красивите и атрактивни инсекти на Земята. Експерти основават условия, които в оптималната степен пресъздават естествената им среда на живот. Тя включва тропическа растителност, висока мокрота и подобаваща температура. Тропическите създания идват от разнообразни краища на света.
Благоевград е третият град в страната, в който се осъществя такава галерия.
От Регионален исторически музей са подготвили тематични занимания за децата на Благоевград, измежду които разработване на магнити под формата на пеперуди, картички, рисунки и други. С направените продукти децата може да вземат участие в изложбата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР