Благоевград. За втора поредна година Благоевград ще бъде домакин на

...
Благоевград. За втора поредна година Благоевград ще бъде домакин на
Коментари Харесай

Благоевград: Втори лекоатлетически маратон „Благоевград“ ще се проведе в областния център

Благоевград. За втора поредна година Благоевград ще бъде хазаин на лекоатлетически маратон, оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Състезанието ще се организира на 5 май (събота). Стартът ще бъде даден в 10:00 часа пред зала „ 22 септември “. Маршрутът продължава през площад „ Македония “/ Банка Хеброс/, вело алея „ Бачиново “ и парк „ Бачиново “, като ще се направи обиколка на езерото. Състезателите би трябвало да се върнат по същия маршрут до зала „ 22 септември “.
В конкуренцията ще се включат спортисти от цялата страна, като състезателите ще бъдат разграничени в две групи. Първата група е „ Юноши и девойки до 16 години “, а втората – „ Мъже и дами “.
Дължината на трасето в категория „ Мъже и дами “ е 7,3 километра, а за „ Юноши и девойки до 16 години “ е с дължина 3 километра.
Лекоатлетически маратон се провежда от Община Благоевград и е само по рода си в Югозападна България с сходна дължина на трасето.
Община Благоевград е подготвила доста награди и изненади за всички участници. Състезателите от категория „ Юноши и девойки до 16 години “ ще се надпреварват за предметни награди. Лекоатлетите от категория „ Мъже и дами “ ще се борят за премията от 200 лв. за първо място, 150 лв. за второ място, 100 лв. за трето място, четвърто място- 50 лв. и пето място- 30 лв..
Регистрацията за присъединяване в маратона ще стартира от 08:45 часа пред зала „ 22 септември “ на 5 май (събота) и ще продължи до 09:45 часа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР