Благоевград. Висшата лига на българския и македонския джаз излиза тази

...
Благоевград. Висшата лига на българския и македонския джаз излиза тази
Коментари Харесай

Благоевград: Висшата лига на българския и македонския джаз ще бъде представена в третата вечер на фестивала „Blagoevgrad Blues&Jazz”

Благоевград. Висшата лига на българския и македонския джаз излиза довечера на сцената на фестивала „ Blagoevgrad Blues&Jazz ” в зала „ Орфей ” на парк „ Македония ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Световноизвестният музикант Теодосий Спасов, виртуозът на китарата от Македония - Влатко Стефановски, триото на Живко Петров, превъзходната певица Хилда Казасян в дует с Христо Йоцов, както и Биг бенд-Благоевград – всички те ще слагат кулминационната точка на музикалното събитие.
„ Знам за този именит блус фестивал. Мечтаех да дойда в Благоевград и съм благополучен, че ще мога да изсвирвам за благоевградската аудитория. Заедно с Влатко Стефановски взехме решение тъкмо тук да представим премиерата на най-новия ни план „ Дунавски блус ”. В него описваме за типичните балкански неща – една огромна и съдбовна обич, вино и безконечното търсене на дамата от страна на мъжа ”, уточни Теодосий Спасов.
За втора поредна година на „ Blagoevgrad Blues&Jazz ” своите невероятни джаз истории ще опише Влатко Стефановски. Той и Теодосий Спасов ще изсвирят най-популярните си пиеси, с които към този момент 20 години обикалят света. „ Сигурен съм, че тази вечер концертът ще бъде необикновен, чакам още веднъж зала „ Орфей ” да бъде претъпкана и всички дружно да се забавляваме ”, добави музикантът от Македония.
Известната ни джаз певица Хилда Казасян призна, че е щастлива да работи с Христо Йоцов и с Биг бенд - Благоевград. Тя пожела дългоденствие на фестивала в Благоевград и даде обещание на всички фенове една фантастична вечер.
Всички дадоха обещание и много изненади за публиката. Една от тях е да излязат дружно на сцената Хилда Казасян и триото на Живко Петров, само че при изискване, че феновете ги извикат мощно на бис.
Изпълнителите похвалиха Община Благоевград, че се грижи за ценителите на джаз и блус музиката.
Концертът тази вечер стартира в 19.00 часа в зала „ Орфей ” на парк „ Македония ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР