Благоевград. В периода 19-20 август Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП) беше

...
Благоевград. В периода 19-20 август Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП) беше
Коментари Харесай

Благоевград: Китайски фирми за производство и търговия с репродуктивни материали бяха на посещение в ЮЗДП

Благоевград. В интервала 19-20 август Югозападното държавно дружество (ЮЗДП) беше хазаин на работно посещаване с присъединяване на представители на водещи компании от Шанхай и Джиангсу, Китай, работещи в областта на производството и търговията с горски репродуктивни материали. Това оповестиха от пресцентъра на ЮЗДП . Целта на визитата бе да се обмени опит и да се обсъдят благоприятни условия за бъдеща взаимна работа в производството и търговията с фиданки от дървесни и храстови типове сред България и Китай. В рамките на визитата гостите посетиха държавен горски разсадник – с. Локорско, където се срещнаха с процеса на произвеждане на контейнерни фиданки, построените уреди и инфраструктура по плана LIFEFORHAB на ЮЗДП, както и с отгледаните до момента дръвчета от разнообразни дървесни типове в контейнери. Китайските специалисти бяха впечатлени от конфигурираното съоръжение и употребяваните модерни технологии за произвеждане на фиданки в разсадника.
В горския разсадник на „ ДГС Елин Пелин “ беше показан процеса на произвеждане на фиданки с открита коренова система, както и наличните все още широколистни и иглолистни фиданки. Програмата продължи с посещаване в Природен парк „ Витоша “, където китайските експерти се срещнаха с многообразието от естествено срещащи се в българските гори дървесни и храстови типове.
На работна среща с специалисти от ЮЗДП бяха разисквани типовете, представляващи интерес за китайските компании, които могат да бъдат създавани в разсадниците на предприятието. Изготвен е лист с към 15 дървесни и храстови типа от България, които не се срещат естествено в Китай и могат да бъдат обект на бъдеща взаимна активност. Предстои съгласуването му с китайските управляващи и експорт на пробни екземпляри фиданки от определените типове, като в случай че процесът е сполучлив, ще се прецизират параметрите на бъдещата взаимна работа сред ЮЗДП и сътрудниците от Китай.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР