Благоевград. Цялата площ на пожара, който през август месец тръгна

...
Благоевград. Цялата площ на пожара, който през август месец тръгна
Коментари Харесай

Инж. Василий Маринковски, ЮЗДП: От пожара между Симитли и Кресна са засегнати около 15 хил. дка територия, повредената дървесина е около 100 хил. куб. метра

Благоевград. Цялата повърхност на пожара, който през август месец потегли от региона на Симитли и изпепели хиляди декари до Кресна, към този момент е обходена, инвентаризирана и разказана. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пирин инж. Василий Маринковски, шеф отдел в Югозападно държавно дружество. По думите му от огъня са наранени към 15 хиляди декара, от които 13 хиляди са горска територия. „ Опожарената и овъглена дървесина е в размер на към 100 хиляди кубически метра “, сподели още инж. Маринковски.
Още при започване на месец октомври е почнало разчистването на региона от развалената дървесина. „ От тези 100 хиляди куб. метра, които загатнах, към 45 хиляди куб. метра към този момент са предоставени на компании, които действително работят и осъществят дървесина за освобождение на тези площи от опожарената дървесина. След това ще стартираме подготовка за тяхното залесяване “, означи инж. Маринковски. Експертът акцентира, че управлението на Югозападно държавно дружество предприе е подхванало ограничения като с изключение на компаниите в региона на Благоевградска област, е уведомило и компании в целия район, които са откликнали и са се присъединили в освобождението на площите. „ Всички тези компании демонстрираха схващане и доста интензивно се включиха в дейностите по извличане на дървесина и освобождение на площите “, съобщи инж. Маринковски.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР