Благоевград. Стартираме проект за защита на живота на птиците на

...
Благоевград. Стартираме проект за защита на живота на птиците на
Коментари Харесай

Петър Холаковски, „ЧЕЗ Разпределение България“: Стартираме проект за защита на живота на птиците на стойност 2,6 млн. лв.

Благоевград. Стартираме план за отбрана на живота на птиците на стойност 2,6 млн. лева Това сподели по време на разкриване на нов трафопост в Благоевград Петър Холаковски, изпълнителен шеф на „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “- Пирин . По думите му самодейността е отвън авансово плануваните вложения и се финансира по Програма LIFE на Европейската комисия.
„ Партньор по плана е Българското сдружение за отбрана на птиците. В рамките на плана тази година ще бъдат локализирани всички сериозни точки по електроразпределителната мрежа в предпазените територии от Натура 2000, които в следствие ще бъдат обезопасени “, сподели още Петър Холаковски. За област Благоевград това ще се случи в региона на Кресненското дефиле, Гоце Делчев и Петрич. Усилията на „ ЧЕЗ Разпределение България “ в тази посока спомагат освен за отбрана на птиците, само че и за повишение на сигурността на електрозахранването посредством запазване на електроразпределителната мрежа от пожари, в резултат на запалване на гнезда или спиране при до момента с птиците.
Лора КАЛЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР