Благоевград ще посрещне лятото с първото издание на South West

...
Благоевград ще посрещне лятото с първото издание на South West
Коментари Харесай

Горан Брегович с Оркестъра за сватби и погребения в Благоевград на 26 юни -

Благоевград ще посрещне лятото с първото издание на South West Festival, на което огромният босненски реализатор Горан Брегович и неговият именит „ Оркестър за сватби и погребения “ ще забавляват почитателите на балканска музика в парк „ Македония “ на 26 юни, оповестяват уредниците на събитието.

Горан Брегович е най-разпознаваемото лице на международната музикална сцена от Балканите. Той има сръбски и хърватски корени, а негов роден град е Сараево. Интересът на Брега към музиката се появява едвам откакто във втори клас бива изключен от курса по цигулка в музикалната школа. Негови другари го учат да свири на китара, като с преместването си в разнообразни гимназии, се причислява към учебните групи. На 16-годишна възраст стартира да се устоя самичък, като свири в механи, продава вестници и работи като строител. С навършването на пълноправие надареният Горан доближава своя професионален подем с присъединяване си в рок групата на Желко Бебек. Брега основава своя лична група „ Bijelo dugme “, която просъществува цели 15 години. Амбициозният музикант композира и музика за филми с извънреден триумф, което открива пред него нови хоризонти като работата с паметни реализатори, какъвто е Иги Поп.

Музиката на Брегович има южнославянско и циганско звучене, което му печели фенове от целия свят. Брега заема особено място в сърцата на феновете си в България с неговия „ Оркестър за сватби и погребения ", в който откриваме гласовете на две български национални певици.

На 26 юни осъществяванията на Горан Брегович и неговият Оркестър за сватби и погребения уместно ще закрият на South West Festiva с балкански ритми и доста танци. Преди това публиката ще се наслаждения на трип хоп звученето на Mind Trips с завладяващия глас на Алекс Раева, фолклорните мелодии с съвременни детайли на „ Оратница “ и обичайния рок, разбъркан с български фолклор на “Балканджи “.
Старт на South West Festival (25 юни) ще дадат групата „ Керана и Космонавтите “, соловите реализатори от родната поп сцена Любо Киров и Мария Илиева, както и световноизвестната израелска певица Ищар.

South West Festival на 25 и 26 юни от 17:30 часа в парк „ Македония “, Благоевград. Музикалният фестивал се провежда от община Благоевград взаимно с Bulgarian Live Music.

Билетите са в продажба в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, зала Яворов в Благоевград, Технополис, Български пощи. Цените на билетите са: регулярен еднодневен 55 лв., регулярен двудневен 85 лв., Golden circle еднодневен 70 лв., Golden circle двудневен 110 лв..

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР