Благоевград. Оркестър на Камерна опера - Благоевград и камерният оркестър

...
Благоевград. Оркестър на Камерна опера - Благоевград и камерният оркестър
Коментари Харесай

Благоевград: Оркестър на Камерна опера и камерният оркестър на Македонската филхармония изнесоха съвместен концерт в Скопие

Благоевград. Оркестър на Камерна опера - Благоевград и камерният оркестър на Македонската филхармония изнесоха впечатляващ взаимен концерт в Скопие, Северна Македония. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Музикалното събитие бе проведено във връзка 116 години от гибелта на революционера Гоце Делчев.
Музикантите от двете страни показаха богат репертоар пред публиката, част от която бяха заместник-министърът на културата на Северна Македония, кметът на община Делчево, под чийто патронаж се организира концертът, посланикът на Франция в районен съд Македония, както и съветници на премиера на районен съд Македония Зоран Заев.
Участието на Камерна опера – Благоевград е по покана на Международна фондация за съдействие и културно състезание Гоце Делчев, с ръководител Христо Христов. Солист от българска страна бе Славина Тенева. В програмата бяха включени и стихове на Пейо Яворов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР