Благоевград не развива достатъчно възможностите за туризъм. Имаме огромен потенциал

...
Благоевград не развива достатъчно възможностите за туризъм. Имаме огромен потенциал
Коментари Харесай

Николай Шушков: Благоевград има потенциал да стане предпочитана уикенд дестинация

Благоевград не развива задоволително опциите за туризъм. Имаме голям капацитет да станем уикенд дестинация, да възстановим част от фестивалите, които пълнеха града и да тръгнем към развиването на конгресния и фестивалния туризъм. Но няма нито един хотел, който да дава отговор на тези условия.

Това сподели самостоятелният претендент за кмет на Благоевград Николай Шушков  Николай Шушков „ Мисия Благоевград – за просперитета на хората и града “.   С това обръщение. Той организира среща в своя квартал - Орлин махала, откъдето потегля животът му. „ Познавате ме от дете, тук сме единствено свои хора, тук е кръстницата ми, съучениците на моята майка, мои връстници и това ме задължава още повече да съм правилен в уговорките, които поемам към вас “, сподели Николай Шушков  Николай Шушков „ Мисия Благоевград – за просперитета на хората и града “.   С това обръщение. 



Той акцентира, че централният хотел „ Ален мак “ 25 години седи затворен, противен, даже рисков, тъй като се разрушава. „ Трябва да се беседва със притежателите за проектите им “, сподели Шушков. „ Това е образът на града. Ски пистата „ Картала “ се нуждае от нови вложения, пътят до там би трябвало да се оправи. Ще прегледам и контракта за концесия на градската баня. Не може да мислим единствено за плажове, би трябвало да се мисли и за рехабилитация, хората да имат достъп “, разкри Шушков. 

По отношение на аква парка и закрития плувен басейн той се застъпи за това те да останат общинска благосъстоятелност. „ Не случихме на концесионер, обектът е зарязан от 15 година, общината може да го възвърне - изисква се единствено добър собственик, да се ремонтира и поддържа. Повече терзания имам за покрития плувен басейн, където поради своя състав, минералната вода разяжда всичко. Ще би трябвало да се търси решение и на този проблем, само че Благоевград има потребност и от подобен затрупан басейн, та даже там да се развият и част от рехабилитационните процедури “, добави Николай Шушков  Николай Шушков „ Мисия Благоевград – за просперитета на хората и града “.   С това обръщение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР