Благоевград. Народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ –

...
Благоевград. Народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ –
Коментари Харесай

Благоевград: Народният представител от ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева участва в заседание на Генералния комитет по икономически въпроси към ПИ ЦЕИ

Благоевград. Народният представител и регионален координатор на Политическа партия ГЕРБ – Благоевград Даниела Савеклиева е в Полша, където взе участие в съвещание на Генералния комитет по стопански въпроси към ПИ ЦЕИ. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ – Благоевград . Основна тематика на срещата е инфраструктурна, пътна и енергийна съгласуваност в района на Централноевропейската самодейност.
„ Един от главните цели на българското държавно управление е гарантирането на енергийната сигурност на страната, в това число посредством диверсификация на източниците, маршрутите и доставчиците на природен газ. В региона на енергетиката България следва политика, чийто главен приоритет е диверсификацията на източниците и на маршрутите за доставка на природен газ, за което е нужна, преди всичко, подобаваща инфраструктура. Страната ни поставя старания, ориентирани към създаване на междусистемна съгласуваност със прилежащите на нас страни, участващи в Централноевропейската самодейност и превръщането на България в газоразпределителен център в Югоизточна Европа.
Както е известно, страната ни е част от двата съществени трансевропейски пътни коридора – „ Ориент/Източно-Средиземноморски ” и „ Рейнско – Дунавски ”, – по които през последните години прави усъвършенствания, модернизации, рехабилитации или построява цели инфраструктурни планове. В момента, благодарение на няколко финансови стратегии и механизми на Европейски Съюз, се реализира рационализация на българската част от транспортната инфраструктура на двата коридора по направление Изток – Запад. То включва доизграждане на Автомагистрала „ Хемус “; рационализация и развиване на железопътни сектори и възли в посока Черно море и Турция, както и пускане на модернизацията на част от път № 8 – от София до гр. Ниш в Р Сърбия. Очакванията са до 2020 година да разполагаме с изцяло приключено железопътно трасе от западната до източната граница на страната, т.е. от Сърбия до Турция.
Подобренията на транспортната инфраструктура на територията на България, която е част от европейското направление Север – Юг изисква предприемането на действия по модернизацията ѝ, заради незадоволителното техническо положение. Те са свързани с нуждата от обилни вложения, които на този стадий не могат да бъдат обезпечени в цялостен размер. През 2010 година България се причисли към плана „ Виа Карпатия “ с подписването на Декларацията от Ланцут. В началото на 2017 година, във Варшава, България взе участие в Първата среща на експертната група по плана, където е изработен обзор на съществуващото състояние и са плануваните бъдещи дейности за развиването на коридора. “, сподели по време на изявлението си Даниела Савеклиева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР