Благоевград. Малките безстопанствени кучета се залавят и се оставят в

...
Благоевград. Малките безстопанствени кучета се залавят и се оставят в
Коментари Харесай

Кирил Манов, Община Благоевград: Малките безстопанствени кучета се залавят и се оставят в общинския приют за животни, докато придобият определени навици и се кастрират

Благоевград. Малките безстопанствени кучета се залавят и се оставят в общинския подслон за животни, до момента в който придобият избрани привички и се кастрират. Това сподели за Радио „ Фокус “-Пирин Кирил Манов, специалист в направление „ Обществен ред и сигурност “ към Община Благоевград. Той изясни, че се постанова дребните животни да прекарат известно време в приюта, защото би трябвало да навършат избрана възраст преди да бъдат кастрирани. По думи на Манов по този начин и шансът им за осиновяване от поданици на Благоевград е доста по-голям, тъй като по-голямата част от хората желаят да вземат дребни кученца.
Той добави, че процедурата по осиновяването е доста бърза и доста удачна – попълня се една декларация от индивида, който желае да си осинови куче, по-късно се прави изявление с него, с цел да се реши дали е добре осведомени с наредбата на Общината във връзка с домашните любимци, както и със Закона за отбрана на животните, и дали ще бъде добър собственик и кучето ще се гледа съгласно законодателството на нашата страна. Експертът добави, че след всичко това хората, които желаят да осиновят домакински любим, го получават, като единственият ангажимент, който им остава, тъй като кучето е кастрирано, чипирано и обезпаразитено, е да си създадат административната регистрация на животното в Община Благоевград.
Натали СТЕФАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР