Благоевград и Търговище са двата български града, в които се

...
Благоевград и Търговище са двата български града, в които се
Коментари Харесай

По 1750 лева на месец получават безработните в този български град

Благоевград и Търговище са двата български града, в които се изплащат най-високи компенсации за безработица на хора, осигурявали се в чужбина. Това е видно от последния бюлетин на Националния застрахователен институт (НОИ), съобщи Money.bg.

Благоевград е градът, в който се изплащат освен най-големи, само че и най-вече компенсации за безработица - средният размер на помощите, който получават 1 875 души е 1742.78 лв..

В Търговище междинните компенсации, които се изплащат на 344 души са в размер на 1 742.25 лв.. 

Статистиката, сочи че в страната компенсации за безработица получават общо 4 663 души е 1664.85 лв..  

Средномесечният брой безработни лица и междинните размери на паричните компенсации за безработица по европейски регламенти, разпределени по Търговско предприятие на Национален осигурителен институт.

Важно е да отбележим, че дневното парично обезщетение за безработица е в размер 60 на 100 от среднодневното заплащане или среднодневния застрахователен приход, върху който са импортирани или дължими осигурителни вноски във фонд " Безработица " за последните 24 календарни месеца, предхождащи месеца на преустановяване на обезпечаването и не може да бъде по-малко от минималния и по-голямо от оптималния дневен размер на компенсацията за безработица, напомня money.bg. Минималният дневен размер на компенсацията за безработица за 2024 година е 18 лева,а оптималният -  107.14 лв..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР