Благоевград е изправен пред имотна криза, смятат опитни брокери, които

...
Благоевград е изправен пред имотна криза, смятат опитни брокери, които
Коментари Харесай

Брокери от Благоевград: Задава се имотна криза

Благоевград е изправен пред имотна рецесия, считат опитни брокери, които от години работят в тази сфера. Пред " Фокус " един от тях съобщи, че до няколко седмици се чака фрапантно понижаване на предлаганите парцели, като повода се корени във банкрута на две американски банки, което по думите му ще се отрази съществено върху пазара.

Според брокера, доста от частните лица, които в този момент са склонни да продават, или ще покачат цените или ще " замразят " продажбите до момента в който пазарът се стабилизира.

Проверка демонстрира, че за два месеца има фрапантно нарастване в цените на жилищата в Благоевград.

Средно покачването е с към 10 хиляди евро за двустайни и тристайни жилища с площ сред 76 и 110 кв.м.

В желаните региони, а точно център, необятен център, запад и стадиона доста мъчно се намира жилище, което да е с цена под 60хил.евро за типичен тристаен апартамент в остаряла тухлена кооперация, който да не се потребност от сериозен ремонт, който включва замяна на ел. и ВиК инсталациите.

По - огромна част от наличните жилища са в кварталите Еленово, Струмско и Ален мак, като там става дума за панелни жилища, огромна част от които също се нуждаят от ремонт.

Брокерите се оплакват, че и банките все по - мъчно отпускат ипотечните заеми, макар, че лихвите скочиха. До преди месец от сходен тип заем можехме да се възползваме с рента от 2.7, а през днешния ден не може да се откри под 3 %.

Експертите в сектора поучават хората, които плануват да си закупят жилище, да не губят доста време, тъй като в противоположен случай рискуват да останат разочаровани, тъй като няма да могат да намерят парцел.

Строителни бизнесмени също разясняват, че даже " на зелено " мъчно се намират жилища, тъй като доста от тях биват разпродадени още на равнище план.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР