Благоевград е един от най-приятните градове в България. Една от

...
Благоевград е един от най-приятните градове в България. Една от
Коментари Харесай

Най-интересните кътчета в Благоевград, които трябва да посетите

Благоевград е един от най-приятните градове в България. Една от аргументите е и, че той е градът с най-вече слънчеви дни през годината. Той е ситуиран е на 360 метра надморска височина от двете страни на река Благоевградска Бистрица, ляв приток на река Струма. Заобиколен е от три огромни планини - на югоизток е Пирин, на изток - Рила, а на запад– Влахина планина. Изграден върху останките на античното тракийско населено място Скаптопара, градът е заемал значимо място в българската национална история. В новия епизод на водещият Алекс ни развежда из най-интересните места, които наложително би трябвало да посетим в Благоевград.

Ако имате път натам или към този момент сте решили да отидете, едно от наложителните неща, които би трябвало да извършите е разходката около река Бистрица , която минава през града.

Разхождайте се и разглеждайте на воля, ще видите доста цветни и забавни места. Благоевград е изпълнен с живот. Почти няма време, в което да не виждате по красивите улици на града доста хора. Едни от най-ĸpacивите мecтa, ĸoитo да посетите ca: пapĸ Бaчинoвo -райското кътче за релакс, разходки и спорт, пapĸ " Лoвeн дoм " , зooпapĸа, плoщaд „ Гeopги Измиpлиeв “, ĸaĸтo и мнoгo дpyги мecтa.

Зa дa ce пoтoпитe в иcтopиятa нa Блaгoeвгpaд, тpябвa дa ce paзxoдитe пo aвтeнтичнитe yлици нa старинния квартал „ Вароша “, нaмиpaщ ce в cъpцeтo нa града.
 квартал Вароша
От няколко години насам в Благоевград се организира и фестивалът “Francofolies “ . Посетете града по време на събитието. -->
 фестивал Франкофоли Община Благоевград
 е същински гид за феновете на градския живот, които не обичат да скучаят през уикенда и въобще не са почитатели на концепцията да се прибират у дома незабавно след работа. За всички тях един път седмично водещият ще сервира своите горещи оферти за " вървежни "  барчета, вкусни ресторантчета и градски събития за качествено развлечение и/или COOLтура.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР