Благоевград. Десетото юбилейно издание на Националното състезание IT-Знайко“ за ученици

...
Благоевград. Десетото юбилейно издание на Националното състезание IT-Знайко“ за ученици
Коментари Харесай

Благоевград: Школата по информационни технологии на VIII СУ „Арсени Костенцев“ е победител в Националното състезание за дигитални таланти „IT-Знайко“

Благоевград. Десетото юбилейно издание на Националното съревнование „ IT-Знайко “ за възпитаници в начална учебна възраст завърши сполучливо за състезателите от VIII СУ „ Арсени Костенцев “- Благоевград, оповестиха от пресцентъра на Общината. За поредна година учениците от Осмо СУ, първото новаторско учебно заведение в община Благоевград, демонстрираха отлична подготовка и заеха три първи места в петте категории за компютърни гении.
Национални първенци станаха Асен Точев от първи клас, Николета Ханджийска от втори клас и Рафаил Пириллис от четвърти клас, който се състезава в категория „ програмист “. Второ място завоюва Мария Пириллис от втори клас, а трето място - Дара Тошева от първи клас. Специални награди получиха: за сюжет Костадин Везенков – първи клас и Илиана Чолева от втори клас, а за техническа трудност - Катерина Христова от първи клас.
На неподготвено празненство в учителската стая в наличието на представители на РУО, учители и родители, шефът на училището- Сергей Биров поздрави всички участници в заключителния стадий на надпреварата и ги награди с компютърни аксесоари.
Успехите в региона на осведомителните технологии демонстрират, че в община Благоевград порастват знаещи и можещи възпитаници, обучавани от добре готови учители, които от най-ранна възраст образуват у подрастващите цифрови компетентности и ги приготвят за бъдещата им обществена и професионална реализация.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР