Благоевград. Българската звезда в алпийските ски, Алберт Попов, бе удостоен

...
Благоевград. Българската звезда в алпийските ски, Алберт Попов, бе удостоен
Коментари Харесай

Благоевград: Българската звезда в алпийските ски Алберт Попов бе удостоен с почетен знак на кмета на Банско

Благоевград. Българската звезда в алпийските ски, Алберт Попов, бе почетен с почетен знак на кмета на Банско. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско . Почетният знак бе връчен персонално от градоначалника Георги Икономов по време на формалната гала по откриването на най-големия състезателен конгрес в България за 2019 година – Световната купа по ски. Почетното отличие получи също и „ феноменът ” в ските Марсел Хиршер.
„ Алберт реализира нещо немислимо, като първо попадна измежду най-хубавите 10 в старт от Световната купа, а по-късно опитва да удвои достижението си, записвайки привидно невероятно шесто място в слалома в Шладминг. Така след дългогодишно очакване, България още веднъж бе сложена на картата на алпийските ски. А Марсел Хиршер е просто „ Господин Съвършенство ”, приет за един от най-хубавите скиори на всички времена. За мен е чест да ги посрещна тук и да им връча почетните знаци на Банско ” съобщи Икономов при откриването на форума и добави: „ Тази година е доста специфична за нас като домакини, тъй като честваме 10 годишен празник от първите стартове в алпийските ски в Банско. Вече 10 години Банско е измежду ТОП курортите в света, приемайки най-хубавите в белите спортове. Вече 10 години Банско е признат в елита от FIS и от международната ски общност. Приветствам всички, които са с нас в този миг, без значение дали тук или от екраните, и си поисквам да бъдем още веднъж дружно и на 20-та годишнина ”.
По-рано денем телевизионната звезда Ути Бъчваров забавлява гостите и жителите на курорта със своя Кулинарен спектакъл, а гурме вълната продължи с тематичната галерия на изкусителни бански ястия и специалитети. Te бяха готови от локалните ресторантьори и хотелиери като комплимент за гостите на спортния конгрес.
В съботния ден, в съпътстващата стратегия на Световната купа, Ути си е сложил амбициозната цел да подготви най-голямата капама, почтена за върховете на Гинес. В тежката задача ще му помогне не какъв да е, а първият по сан в града – кметът Георги Икономов. Шоуто дава обещание да бъде огромно и доста ароматно, и ще стартира в 14 часа на Градския площад.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР