Благоевград. 370 цени реликви от личния фонд на генерал-майор Константин

...
Благоевград. 370 цени реликви от личния фонд на генерал-майор Константин
Коментари Харесай

Благоевград: 370 цени реликви от личния фонд на генерал-майор Константин Жостов се съхраняват в Регионалния исторически музей

Благоевград. 370 цени реликви от персоналния фонд на генерал-майор Константин Жостов се съхраняват в Регионален исторически музей – Благоевград. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пирин доктор Биляна Карадакова, историк и организатор в музея. Тя означи, че движимостите са били предадени на музея от Людмила и Лиляна Молови. „ Културното завещание включва пагони, еполети, истински военни карти, кокардата на фуражката, дневници, персонални писма, както и предмети, подарени му от разнообразни военни лица от чужбина “, уточни още доктор Карадакова.
Тя добави, че в записките на генерал-майор Константин Жостов има забавни моменти, които се открояват повече от другите. „ Впечатление прави отношението му към българския държател тогава, цар Фердинанд. Той разказва някои присъщи особености в неговата персона и темперамент. Той е бил изключително сериозен към ръководещите и към царя “, означи доктор Карадакова. Тя добави, че генерал-майор Константин Жостов е бил несклоняем към подмолни интриги в междуличностните връзки и некадърни решения, които той самичък признава – оказват отрицателно въздействие върху бойния дух на армията.
Ливия НИНОВА

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус - " Военни вести ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР