Благоевград. 2 127 души в област Благоевград са получили социални

...
Благоевград. 2 127 души в област Благоевград са получили социални
Коментари Харесай

Станка Михова, Социално подпомагане-Благоевград: 2 127 души в областта са получили социални помощи през май 2017 година

Благоевград. 2 127 души в област Благоевград са получили обществени помощи през месец май 2017 година. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пирин, Станка Михова, специалист в Регионална дирекция „ Социално подкрепяне “ – Благоевград. Тя добави, че общият размер на отпуснатите месечни помощи е 163 301.29 лева, като от тях 46 са еднократни и са на обща стойност 12 275 лева
По думите й според измененията в Правилника за използване на Закона за обществено подкрепяне, влезнали в действие от месец ноември 2016 година, подаването на заявки за прилагане на обществени услуги се прави от лицата по сегашен адрес, като за отпущането на помощта общинските администрации по места провеждат полагането на публично потребен труд, който да не е по-малко от 14 дни месечно. Михова разясни, че през месец май 2017 година публично потребен труд е положен от 2 108 души в област Благоевград.
„ Не са ориентирани да отработват майки, отглеждащи деца до 3-годишна възраст, самотни родители, лица в нетрудоспособна възраст, бременни след третия месец на бременността и лица с показан протокол от Лекарска консултативна комисия “, сподели още тя. В допълнение, специалистът посочи, че е оригиналност и правенето на самостоятелна оценка на потребностите от поддръжка и самостоятелен проект за поддръжка и прилагане на обществени услуги от мултипдисциплинарен екип, в който вземат участие представители на дирекциите и експерти от структурите за обществени услуги.
Лора КАЛЧЕВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР