Благодаря за прекрасното домакинство на днешната среща. Благодаря на Германия

...
Благодаря за прекрасното домакинство на днешната среща. Благодаря на Германия
Коментари Харесай

Борисов в Познан: Да положим още усилия за младите хора на Балканите

" Благодаря за прелестното домакинство на днешната среща. Благодаря на Германия за това, че го има Берлинския развой ". Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на взаимната конференция с премиера на Полша Матеуш Моравиецки, с канцлера на Германия Ангела Меркел и с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев , заяви пресслужбата на Министерския съвет.
 
Те участваха в Срещата на върха на самодейността " Берлински развой " в Познан. Премиерът Борисов изрази вяра, че с сътрудника си Зоран Заев ще създадат положително председателство идната година, когато двете страни ще бъдат домакини на Срещата на върха.

 
" Западните Балкани са шест страни, които, за наслада, са оградени единствено от страни на Европейски Съюз, те са вътре в Европа " , акцентира българският министър-председател и добави, че те би трябвало да положат старания в опазването на мира в района, религиозната приемливост и битката с проведената престъпност.
 
" Това, което предложих на Заев, е да включим екологията и опазването на природата в нашите задания . Ако има нещо, с което ние в Западните Балкани да се гордеем, това са красивата природа, чистотата на въздуха, на водата ", уточни Бойко Борисов.
 
Той беше безапелационен, че е належащо да се обезпечи вероятност за младежите , които би трябвало да бъдат окуражавани и поощрявани да останат на Балканите.-->
 
Полският министър председател Матеуш Моравиецки съобщи по време на конференцията, че е извънредно скъпо страните от Европейския съюз да споделят своя опит със страните от Западните Балкани. " Там, където съществуват някакви исторически разлики, заслужава да се заложи на икономическо съдействие и вложения ", сподели още Моравецки. Полският министър председател благодари на канцлера Ангела Меркел за поддръжката на самодейността " Берлински развой " и на българския министър председател Бойко Борисов за взаимното председателство на формата, което страната ни ще има дружно с Република Северна Македония.
 
По време на конференцията канцлерът на Германия Ангела Меркел съобщи, политическите компликации би трябвало да се преодоляват от всички дружно. " Ние от опита на Обединението на Германия знаем, че би трябвало да се построяват мостове ", добави канцлерът Меркел. Тя поздрави България и Република Северна Македония за идното взаимно председателство. Канцлерът на Германия подчертава и върху позитивното развиване на връзките сред страните от Западните Балкани в резултат на честите срещи сред държавните им ръководители по самодейност на българския министър-председател Бойко Борисов в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
 
Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев изрази удовлетворение от напредъка по процеса на съдействие в района и от дейната активност по реализирането на инфраструктурните планове. " Такива планове в действителност демонстрират резултата от Берлинския развой. Както сподели Борисов - ние сме заобиколени от страни членки на Европейски Съюз, ние сме в Европа ", акцентира в изказването си Зоран Заев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР