Благодаря за поканата да присъствам отново на този уникален кулинарен

...
Благодаря за поканата да присъствам отново на този уникален кулинарен
Коментари Харесай

Петя Аврамова бе гост на традиционния празника на баницата във врачанското село Баница

Благодаря за поканата да участвам още веднъж на този неповторим кулинарен фестивал, събрал най-хубавите майстори на баницата.

Вече 20 години Народно читалище „ Светлина “  – с. Баница е хазаин на един от най-вкусните празници на общината, а със всяко последващо издание, събира от ден на ден участници “,приветства инж. Аврамова.

За тазгодишния празник, домакините и гостите от обитаемоте места бяха приготвили 120 баници, разпределени в три категории – солени, сладки и най-оригинални. Вкусните печива бяха оценени от жури с ръководител Маргарита Григорова, учител в Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство и членове Боряна Ангелова и Дима Стоянова.

Народният представител Петя Аврамова връчи две специфични награди. За изцяло показване на достоверна класификация на обичайната софра с вкусни баници и достоверни предмети, употребени в предишното, тя отличи Народно читалище „ Отец Паисий “, с. Косталево.

Специална премия тя връчи и на домакините от Народно читалище „ Светлина “, с. Баница за организацията и провеждането на кулинарния фестивал, както и за майсторски приготвените баници.

„ Поздравявам спечелилите награди, както и всички, които се включиха в състезанието. Бъдете здрави и все по този начин с обич предавайте на поколенията българските обичаи и традиции! “, поздрави Петя Аврамова.

На събитието участваха кметът на Община Враца Калин Каменов, представителят на общинското управление на Политическа партия ГЕРБ – Враца Малина Николова, кметът на Баница Владимир Вълов, както и кметовете на обитаеми места Тихомир Тошев, Цветан Цветанов, Тодор Тодоров и Любомир Кръстев.

Част от баниците, изложени във фоайето и салона на читалището, бяха закупени благотворително, а със събраните средства, читалищните настоятелства ще подкрепят свои начинания.

Празникът продължи с положително въодушевление и концерт с присъединяване на Юри Крумов, танцови и певчески осъществявания на самодейците от читалищата в селата Оходен и Баница.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР